14 Şubat 2017 11:16

İzmir Barosu'nda çocuk hakları merkezi açıldı

İzmir Barosu, çocuklara nitelikli ve ücretsiz hizmet vermek için Çocuk Hakları Merkezi bürosu açtı.

Paylaş

İzmir Barosu, İzmir Adliyesi’nde çocuklara yönelik daha iyi ve ücretsiz hizmet vermek için Çocuk Hakları Merkezi bürosu açtı. İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, “Burada gönüllü meslektaşlarımız, çocuk hakları ile ilgili cinsel istismar davaları başta olmak üzere çocuklar ile ilgili her türlü haksızlığa gönüllü meslektaşlarımız hizmet verecekler” dedi.

İzmir Barosu, İzmir Adliyesi B Blok 3’üncü katta Çocuk Hakları Merkezi odası açtı. Açılışa İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Yönetim Kurulu üyesi ve Sorumlusu İlke Erol, kitle örgütü temsilcileri, çocuk hakimleri ve savcıları ile avukatlar katıldı.

Açılışta konuşan İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, merkez bünyesinde gönüllü avukatların çocuk hakları ile ilgili başta cinsel istismar davaları olmak üzere her türlü haksızlıkta hizmet vereceğini belirterek “Çocukları ve velileri buruda dinleyeceğiz. Ve çocuklara uzanan her türlü haksızlığa karşı mücadele vereceğiz. Çocuk Hakları Merkezi’mizde gönüllü çalışan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Onlar çünkü, bütün zamanlarını ülkenin neresinde olursa olsun; Karaman’da, Nizip’te, Adana’da, Şırnak’ta, Hakkari’de de olsa oradaki davaları bizzat takip ediyor, oradaki haksızlıkların bir daha olmaması, sanıkların en ağır şekilde cezalandırması için çalışmalar yürütüyor. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak amacıyla, çocuklarımızı topluma kazandırmak amacıyla çok daha başarılı çalışmalara imza atacağız. Ayrıca bünyemizde pedagoglar eşliğinde çocukların ifadesi alınması anlamında gerekli girişimleri yapacağız” dedi.

ÜCRETSİZ HİZMET VERİLECEK

Çocuk Hakları Merkezi Yönetim Kurulu üyesi ve Sorumlusu Avukat İlke Erol ise, “Çocuk Hakları Merkezimiz baromuz içerisinde mevcuttu. Şu anda yaklaşık 400 kadar gönüllü meslektaşa sahibiz. Burada günlük nöbetler tutacağız. Staj eğitim merkezimizden bir stajyer her gün burada olacak. İlk anda talepleri almak, gerekirse hukuki yardımları yapmak ama CMK ve adli yardım üzerinden görevlendirmeler yapılarak buradan ücretsiz hizmet etmeye devam edeceğiz. Çocuklar yarınların geleceği ve teminatı olduğu için çocuklar en hassas noktamız. Bize 400 00 14 numaralı telefon ile ulaşabilirler” dedi.

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Bayraklı’da bulunan İzmir Adliyesi B Blok 331 numaralı odada hizmet verecek. Merkeze ise 0 232 400 00 14 telefondan ulaşılabilecek. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hürriyet, Orhan Pamuk'un söyleşisini sansürledi

SONRAKİ HABER

Piyanist Dengin Ceyhan gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...