14 Şubat 2017 11:10

‘Hocalarımızın cübbeleri bizim onurumuzdur’

Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) öğrencileri, “Başka bir sevda istemez, SBF” yazlı pankartı Mülkiye marşını söyleyerek, fakülte binasına astı

Paylaş

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü öğrencileri KHK ile ihraç edilen hocalarına sahip çıkmaya devam ediyor. Hocaları için pankart hazırlayarak kampüs içerisindeki fakültelere asan öğrenciler, “Hocalarımızın çiğnenen cübbeleri bizim onurumuzdur”diyor.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü öğrencileri KHK ile ihraç edilen hocalarının yanında olduklarını göstermek için pankart hazırladılar. Siyasal Bilgiler (SBF) öğrencileri, “Başka bir sevda istemez, SBF” yazlı pankartı Mülkiye marşını söyleyerek, fakülte binasına astı. Polisli köpeklere karşı direndiği fotoğrafıyla simgeleşen Sosyal Bilimler Enstitüsü Kadın Çalışmaları Bölümü doktora öğrencisiBelde Bayındırlı da İletişim Fakültesi (İLEF) öğrencilerini pankartı oldu. Pankartta Bayındırlı’nın karşısındaki polisler “Gulyabani” olarak çizildi.  İLEF öğrencileri dekanlık katında kitap okuma eylemi gerçekleştirildi.

Hocalarının ihraç edilmesini gazetemize değerlendiren öğrenciler, “İhraç edilen akademisyenlerin hepsinin barış bildirisi imzacısı olması tesadüf değil. Hükümetin açık bir devlet politikası uyguladığı eğitim kurumlarındaki muhalif ve nitelikli insanların işlerine son veriyor. Okulumuzda neredeyse tüm nitelikli hocaları kaybettik, nitelikli eğitim alma hakkımız elimizden alındı” diyor. Hocalarının ihraç edilmesi nedeniyle kaygılı olduklarına dikkat çeken öğrenciler, “Kendi geleceğimiz içinde endişe duyuyoruz. Geride kalan bir avuç akademisyen de artık istifa etmeyi düşünüyor. Akademi artık işlemez durma gelmiştir” görüşünde. Bu süreçten sonra SBF ve İLEF’li olmanın gereğini yerine getireceklerini dile getiren öğrenciler, “Bize düşen görevi yerine getireceğiz. Hocalarımızın emekleri çöpe atılırken, onların yanında saf tutmak onurumuzdur.Hocalarımızın çiğnenen cübbeleri bizim onurumuzdur” dediler.(Ankara/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Ayçiçeğinin maliyeti 1700 lira alım fiyatı 1655 lira

SONRAKİ HABER

Hürriyet, Orhan Pamuk'un söyleşisini sansürledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...