14 Şubat 2017 10:16

CHP başkanlık referandumu için AYM'ye gitmeyecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında başkanlık referandumunu AYM’ye taşımayacaklarını açıkladı.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül darbesi ile 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 20 Temmuz’da ilan edile OHAL’i kıyaslayarak, “Kenan Evren’in bile yapamadığını bunlar yaptı. 12 Eylül döneminde 120 akademisyen ihraç edildi. Bu dönemde ihraç edilen akademisyen 4 bin 811” dedi. Kılıçdaroğlu, toplantısında anayasa değişikliği teklifinin Meclisteki oylamalarını Anayasa Mahkemesine götürmeyeceğini açıkladı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Vatandaş borç yatağına teslim edildiği gibi faiz yüküne de teslim edilmiştir. Faiz miktarı 48 milyar lira. Vatandaş sadece geçen yıl bu kadar faiz ödedi. Son on üç yılda 312 milyar lira faiz ödedi. Peki? İcra dairelerindeki dosya sayısı kaç? 26 milyon dosya var icra dairelerinde. Türkiye’de yaşayan vatandaşların yarısı icralık. Bunlar işsizliği doğuruyor. Her evde işsiz var. Onlarda paralar, dolarlar, ayakkabı kutuları, kasalar, kasaları içinde dolarları var. Hepsi var onlarda. Ama bizim vatandaşın evinde işsiz çocuklar var.”

‘ZALİMLİKTE BİR REKOR KIRDILAR’

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL’i 12 Eylül darbesiyle kıyaslayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Binlerce insan hapse atıldı, 1 milyondan fazla aile mağdur edildi. 12 Eylül darbesi ile 20 Temmuz darbesi arasındaki farkları söylüyorum size. 12 Eylül darbesinde ihraç edilen öğretmen sayısı 3 bin 854 kişi. 160 günde 30 bin 470 öğretmeni kapıya koydular. Banka hesaplarına el koydular. Ömür boyu kamuda çalışmayacaklar. Özel sektörde çalışmak istiyorlarsa da kimse korkudan iş veremez. Kenan Evren’in bile yapamadığını bunlar yaptı. Çoluk çocuğu aç bırakmak kimin görevi, kim yapabilir bunu. 12 Eylül döneminde akademisyen sayısı 120 akademisyen. Bu dönemde ihraç edilen akademisyen 4 bin 811. Tutuklanan gazeteci sayısı 31. 20 Temmuz darbesinden sonra tutuklanan gazeteci sayısı 150’yi aştı. Zalimlikte bir rekor kırdılar. 15 günlük çocuğu annesinden ayırdılar.”

AYM’YE BAŞVURU YOK

“Şimdi, bunlar şu anda vatandaşa ‘Sandığa git, evet oyunu kullan’ diyemiyorlar. Çünkü bir gerekçeleri yok” diyen Kılıçdaroğlu, “Kendilerine çağrı yapıyorum. Sayın Binali’ye, sayın Bahçeli’ye çağrı yapıyorum. Buyurun gelin, sizin istediğiniz kanalda sizin istediğiniz gazetecilerin sorularını yanıtlayalım. Vallahi söz veriyorum ben, 15 dakika versinler, onlara yarım saat versinler” dedi. Meclisten geçen anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesine götürmeyeceklerini açıklayan Kılıçdaroğlu, “Son sözü millet söyleyecektir. Halkın egemenliğini koruyacak olan yine halkın iradesidir.  Milletin iradesini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Bu nedenle, sandıkta kararın verileceği 16 Nisan’a kadar önümüzdeki 60 günü milletin hakemliğine emanet edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Öğrencileri ihraç edilen hocalarının yanında yer aldı

SONRAKİ HABER

Kültür faaliyetine hiç katılmayanların oranı yüzde 70!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...