14 Şubat 2017 10:15

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi: Bir hayır yeter

Yeşiller Ve Sol Gelecek Partisi İzmir İl örgütü, "Hayır" kampanyasını, İzmir demokrasi güçlerinin katılımı ile başlattı. 

Paylaş

Yeşiller Ve Sol Gelecek Partisi İzmir İl örgütü, 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili "Hayır" kampanyasını, İzmir demokrasi güçlerinin katılımı ile bugün başlattı. 

Yeşil Sol Parti Genel Eş Sözcüsü Naci Sönmez'in katılımıyla gerçekleşen basın toplantısına DİSK Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, EGECEP Sözcüsü Turgut İnel, HDK ve HDP temsilcileri ile Emek ve Demokrasi Güçleri temsilcileri katıldı. 
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İzmir Eş Sözcüsü Yeşim Arslan'ın açış konuşması ile başlayan toplantı, Sönmez'in genel durum değerlendirmesi ile sürdü. İktidarın kendi meşrebince yeni bir rejim kurmaya çalıştığının altını çizen Sönmez, anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyenlerin birbirinden farklı yaşam tarzlarıyla, siyasi duruşlarıyla ve ortaya koydukları itiraz etme biçimleriyle Türkiye’nin çeşitliliğini, çok kimlikli gerçeğini temsil ettiklerini belirtti. Sönmez, “Çoğulcu, katılımcı, ekolojik, demokratik ve laik bir anayasa yapılmasındaki ısrarımızı sürdürüyor ve bu nedenle de ‘hayır’ diyoruz. Meclisten geçti, bizden geçmeyecek. Demokrasi, barış ve özgürce yaşam için bir hayır yeter” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Devrilen iş makinesinin operatörü yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Avrupa'nın havası en kirli 10 kentinden 8'i Türkiye'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...