14 Şubat 2017 09:46

Başbakan ‘Hayır’ listesine IŞİD’i ekledi

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında referanduma ilişkin konuştu, Hayır diyenler listesine IŞİD’i de ekledi.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, referandumda hayır diyenlere yönelik kullandığı eleştiri ve tepki alan sözlerini yine kullandı. Bu kez hayır diyenler listesine IŞİD’i de ekleyen Yıldırım, “Hele HDP’nin, FETÖ’nün PKK’nın DEAŞ’ın bindiği gemi hiç yürümez” dedi.

Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu. Yıldırım, referanduma sunulacak anayasa değişikliğinin içeriğine dair konuşmaktansa, değişikliğe hayır diyenlere yönelik referandum süreciyle birlikte kullandığı suçlamaları ve hedef göstermeyi yine yaptı.

16 Nisan referandumuna ilişkin konuşan Yıldırım, hayır diyenleri hedef göstererek şunları söyledi:
“Bir de hayırcılar var. Bunlar hayır kelimesinden sevimli şeyler üretirsek milleti ikna ederler sanıyorlar. Ya bırakın kelime oyunları. Lafla peynir ekmek gemisi yürümez. Hele ‘hayır’cıların bindiği HDP-PKK-FETÖ gemisi hiç yürümez. PKK ‘hayır’ diyor, FETÖ ‘hayır’ diyor, DEAŞ ‘hayır’ diyor. Terör örgütleri hep beraber koro halinde hayır propagandası yapıyorsa bunun milletimiz için, ülkemiz için bir işareti var. Biz bunu hatırlatmak zorundayız.”

“FETÖ, PKK, HDP hayır diyor” söylemini yine kullanan Yıldırım, CHP’ye yüklenerek, “CHP’nin resmi siyaseti ‘AK Parti ne derse tam tersi olsun’. Ekimi ektim, sırtımı rahata verdim diye bir şey yok” dedi. Yıldırım, referandum kampanyasını 25 Şubat’ta başlatacaklarını da kaydetti.

EL BAB’I KONUŞTU

Geçen yıl 24 Ağustos’ta Suriye’nin el Bab bölgesinde başlatılan ve şu ana kadar 68 askerin yaşamını yitirdiği Fırat Kalkan harekatına ilişkin de konuşan Yıldırım, “Türkiye topraklarının ötesinde de vatandaşın can ve mal güvenliğini tesis etmek için Fırat Kalkanı harekatına başladık. Bütün bu mücadelelerden sonra Bab da büyük oranda kontrol altına alındı” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hasan Cemal'e hapis cezası verildi

SONRAKİ HABER

Lüksemburg’da yolcu treni ve yük treni çarpıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa