13 Haziran 2012 10:29

Askeri tesislerde ‘casusluk’ araması

İZMİR Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü askeri casusluk soruşturması kapsamında bugün birçok askeri tesiste arama yapıldı.Soruşturma kapsamında 16 ilde komutanlıklar ve birliklerde arama yapıldı. Baskın yapılan yerler arasında TSK’nin kozmik birimi olan Özel Kuvvetler Komutanlığı, Jandarma Genel Komuta

Askeri tesislerde ‘casusluk’ araması
Paylaş

İZMİR Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü askeri casusluk soruşturması kapsamında bugün birçok askeri tesiste arama yapıldı.

Soruşturma kapsamında 16 ilde komutanlıklar ve birliklerde arama yapıldı. Baskın yapılan yerler arasında TSK’nin kozmik birimi olan Özel Kuvvetler Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve GATA da vardı.

Yine operasyon kapsamında aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu 51 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Hakim Albay Ali Rıza Bildik, Ankara’daki evi arandıktan sonra gözaltına alındı.

DİYARBAKIR’DA 3 GÖZALTI

Diyarbakır’da bazı ikamet ve askeri birimlerde arama yapıldı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Diyarbakır özel yetkili savcı gözetiminde yapılan operasyonda 3 asker gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 subayın evleri ile daha önceden belirlenen bazı adreslerde aramalar yapılarak bazı bilgi ve belgelere savcılık gözetiminde el konuldu.

SORUŞTURMA NASIL BAŞLADI?

Bir kadının gözaltına alınmasının ardından başlayan ve şantaj yoluyla askeri bilgilerin ele geçirildiği belirtilen çeteye yönelik operasyonda, şu ana kadar 13’ü muvazzaf asker 45 kişi tutuklanmıştı. Soruşturmayı ise 2009 yılında gelen bir e-posta ihbarı başlattı.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DDK: Özal’ın ölümü şüpheli

SONRAKİ HABER

Lice’de bir hafta içinde ikinci havan topu vakası!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa