14 Şubat 2017 08:30

Kayyım: ‘Örgüt propagandası’ yapılan mezarlarları yıkın

Batman Belediyesi Kayyımı, Mezarlıklar Müdürlüğüne gönderdiği yazıda, ‘örgüt propagandası’ yapılan mezarların yıkılması talimatı verdi.

Paylaş

Batman Belediyesine kayyım olarak atanan Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Mezarlıklar Müdürlüğüne gönderdiği yazıda, suç teşkil eden mezarlar olduğunu iddia ederek mezarların yıkılmasını talep etti.

Kayyım Aksoy gönderdiği yazıda, mezarlıklarda yapılan kontrollerde “suç teşkil edecek” şekilde dizayn edilen mezarların tespit edildiği ve 20.12.2016 tarih - 2645 sayılı yazı ile bu mezarların kaldırılması talimatı verildiği hatırlatıldı.

Aksoy imzasıyla Müdürlüğe gönderilen yazının devamı şu şekilde: “Ancak konusu suç teşkil eden bu bölücü terör örgütünü övücü ifadelere yer verilen mezar taşlarının hala kaldırılmadığı görüldüğünden söz konusu mezar taşlarının kaldırılarak en geç 15.02.2017 tarihine kadar örf ve adetlerimize uygun ve geleneksel mezar taşlarının yerleştirilmesini, aksi takdirde sorumlu personel hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı hususunda; bilgi ve gereğini rica ederim.”

Batman Cumhuriyet Savcılığı da, İkiztepe Mezarlığı'nda bulunan farklı tarihlerde ve yerlerde yaşamını yitiren YPS, YPG, YPJ ve PKK’lilerin mezarlıklarının yıkılması için ailelerine tebligat göndermişti.

Ailelere gönderilen tebligatta, aralarında 10 Ekim 2015’te Ankara DAİŞ’in yaptığı katliamda yaşamını yitiren Meryem Bulut ile Aycan Kaya’nın da mezarlarının yer aldığı toplamda 23 mezarın “örgüt propagandası” içerdiği iddiasıyla yıkılması isteniyor. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Patronlara referandum kıyağı: Sigortasız çalıştırma teşviki

SONRAKİ HABER

Yılmaz Güney’in ‘Umut’ serüveni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...