14 Şubat 2017 07:26

HDP ve HDK Eskişehir’de ‘Hayır’ çalışmalarına başladı

HDP ve HDK Eskişehir’de, Mardin Milletvekili Mithat Sancar’ın katıldığı bir etkinlikle ‘Hayır’ çalışmalarına başladı.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eskişehir İl Örgütü ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İl Koordinasyonu, HDP Mardin Milletvekilli Mithat Sancar'ın katılımı ile halk toplantısı düzenledi. Etkinlikle başkanlık referandumunda ‘Hayır’ kampanyasına başlandı.

HDP PM Üyesi ve Kadın Meclisi Üyesi Beycan Taşkıran, HDP PM Üyesi Haluk Çeliktaş ile HDK Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Gevher'in de katıldığı toplantı Gültepe Mahallesi'nde bulunan bir kıraathanede yapıldı. Etkinliğe üniversite ve mahalle gençliğinin katılımı da yoğundu. Cumartesi Annelerinden Gülşah Ana da toplantıya katılanlar arasındaydı.

Toplantıda ilk olarak konuşan HDP Kadın Meclisi Üyesi Beycan Taşkıran, ‘Hayır’cıların emekçiler ve halk olduğunu belirterek, "Milyonları 'Hayır' da birleştirmek ve kararsızların en büyük kitlesi olan kadınları ikna etmek, özgür ortak bir vatan için 'Hayır' diyebilmek önemlidir" dedi.

MİTHAT SANCAR: 7 HAZİRAN’DA EL ELE TUTUŞTUĞUMUZ İÇİN KAZANDIK

HDP Milletvekili Mithat Sancar ise, 7 Haziran'daki başarının unutulmaması gerektiğini ifade ederek, "El ele tutuştuğumuz için kazandık. Bütün ezilenler bütün topluluklar bir araya geldik, imkansız ve başarılması zor denilen şeyi başardık” diye konuştu. “Bizim 'Evet' dediğimiz şeyler bu ülkede halkların kardeşliğidir, özgürlüktür, herkesin özgürlükten yararlanmasıdır” diyen Sancar, boyun eğmedikleri zaman iktidarların paniğe kapıldığını söyledi.

Sancar, şöyle devam etti: "Sistem değişikliğiyle kendilerini güvence altına almak istiyorlar. Yalanla uzlaşan bir sistem kurup bütün muhalifleri sindirmek istiyorlar. Hiçbir toplum vicdansızlığı bu kadar uzun süre kaldıramaz, bu düzenin savunucuları haramidir. Biz bir tartışmaya girmeyeceğiz. Kararımızda dirençli sağlam olacağız. Bedelden korkan bir hareket değiliz. 'Hayır' diyeceğiz ve bedeli neyse ödeyeceğiz."

Konuşmaların ardından toplantı katılanların sorularıyla sürdü. İleriki günlerde halk toplantıları ve ‘Hayır’ odaklı kampanyaların Eskişehir'in diğer mahallelerinde de süreceği duyuruldu. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Konya’daki kaçak Kuran kursundaki göçüğe ceza verildi

SONRAKİ HABER

Son referandum anketinde ‘Hayır’ önde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...