14 Şubat 2017 07:13

Lammert: İkinci darbe girişimi başarılı olmuş gibi görünüyor

Federal Almanya Parlamento Başkanı Norbert Lammert, Türkiye’de yaşanan darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

Paylaş

Federal Almanya Parlamento Başkanı Norbert Lammert, Türkiye’deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Münih Güvenlik Konferansı öncesinde dün akşam Berlin’de yapılan bir toplantıda küresel siyasi duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Lammert, Türkiye hükumetinin kendi anayasasına darbe yaptığını söyledi.

Son dönemde Türkiye’de peş peşe iki darbe olduğunu ifade eden Alman Parlamento Başkanı, önce “demokratik yollardan seçilmiş hükumete karşı askeri bir darbe girişimi” yapıldığını, ardından ise “seçilmiş hükumet tarafından ülkenin anayasasına karşı başka bir darbe yapıldığını” vurguladı.

“İkinci darbe başarılı olmuş gibi görünüyor” diyen Hristiyan Demokrat Birlik partili Lammert, yapılmak istenen anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi gücünü artırmayı amaçladığını ve değişikliğin hayata geçmesinin Batı ile ilişkileri etkileyeceğini söyledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hakkari'de 9 köy ve 15 mezranın yolu kapandı

SONRAKİ HABER

Konya’daki kaçak Kuran kursundaki göçüğe ceza verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...