14 Şubat 2017 03:44

‘Hayır’cı vekiller: Bahçeli istedi diye sözümüzden dönmeyiz

MHP'de 'Hayır' diyeceklerini açıkladıkları için ihracı istenen milletvekilleri 'Hayır' için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Paylaş

MHP’de ‘Hayır’ oyu vereceğini açıkladıktan sonra Yusuf Halaçoğlu ve Sinan Oğan ile birlikte ‘kesin ihraç’ talebiyle disipline sevk edilen Isparta milletvekili Nuri Okutan ve Balıkesir milletvekili İsmail Ok birer açıklama yaptı.

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, ‘başkanlık sistemi’ne ilişkin, “Bize göre bu yeni sistemin adı parti devletidir ve nihayetinde seçilmiş diktatörlüktür” demişti.

Ok da, yeni anayasa teklifinin ülkeyi böleceğini savunarak, “Yeni anayasa adına Türk milletine ve devletine yapılmak istenen en büyük kötülüğe dur demek için ‘Hayır’ diyorum” diye konuşmuştu.

Referandumda ‘Hayır’ oyu vereceğini açıklayan üç milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan ve İsmail Ok’un yanısıra Sinan Oğan ‘kesin ihraç’ talebiyle disipline sevk edilmişti.

Yeniçağ’da yer alan habere göre Isparta milletvekili Nuri Okutan, ‘ülkücü irade’nin ve Türk milliyetçilerinin görüşü doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi. Okutan şöyle devam etti:
“Ülkücüler de ‘Hayır’ diyor. Dolayısıyla biz gerçek Milliyetçi Hareket Partisi’nin programının, beyannamesinin ve ülkücü iradenin temsilcisiyiz. Partide referandum oyuna dair görüş alınmadı. Bu nedenle parti disiplinini bozan bir hareket içinde hiç olmadık. Bu oylama sayın cumhurbaşkanının parti ilişkisinin sürdürülmesi oylamasıdır. Özünde budur. Dolayısıyla AKP kendine genel başkan seçecek. ‘Evet’ demeyince neden rahatsızlık oluştu. Biz partimize, sayın genel başkanımız ve cumhurbaşkanına karşı kaba bir tutum içinde olmadık, olmayız da. Bu bakımdan böyle bir istişare kararı olursa, istemesem de parti kararına uyarım. AKP’ye bir şey mi dedik de bizi partiden atıyorlar.”

‘BAHÇELİ İSTEDİ DİYE SÖZÜMÜZDEN DÖNEMEYİZ’

Disipline sevk edilmesini ‘şeref madalyası’ olarak gördüğünü söyleyen Milletvekili İsmail Ok ise “Bahçeli istedi diye sözümüzden dönemeyiz” dedi. Ok şöyle konuştu:
“Bu referandumda şahsım, daha önce de olduğu ve MHP’nin tüzüğünde de yazdığı gibi vaat ettiğimiz demokratik parlamenter rejimin eksikliklerinin giderilip güçlendirilmesinden yana olduğumuzu ve aynı yerde durduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. 7 Haziran ve 1 Kasım vaatlerimize rağmen sayın Bahçeli istedi diye sözümüzden dönemeyiz. Balıkesir’de ne söylüyorsak Ankara’da da onu söylüyoruz. Demokratik parlamenter rejimlerinin güçlendirilmesi lazım. Egemenliğin bir kişiye devredilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. ‘Hayır’ oylarının artması için çalışmaya devam edeceğim. Bundan dolayı da disipline sevk edilmem, ihraç edilmemem benim için şeref madalyasıdır.” (HABER MERKEZİ)

 

İnteraktif Sayfa: Anayasa değişikliği paketinin madde madde ayrıntılı değerlendirmesi...

ÖNCEKİ HABER

Kar yağışı Perşembe günü de etkisini gösterecek

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu AYM kararını bugün açıklayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...