13 Haziran 2012 10:20

Meslek liselerine imkan sağlansa...

Adana Endüstri Meslek Lisesi’nde resim sergisi açıldı, 300’ü tuval toplam 800’e yakın resim çalışması olan sergide ebru ve origami çalışmaları da sergilendi. Öğrencilerin ve öğretmenlerin çizdiği resimler, okulun bahçesinde ve koridorlarda sergilenmeye başladı.Resmi sergilenen öğrencilerden Sibel Ola

Meslek liselerine imkan sağlansa...
Paylaş
Emre Aydın - Adana

Adana Endüstri Meslek Lisesi’nde resim sergisi açıldı, 300’ü tuval toplam 800’e yakın resim çalışması olan sergide ebru ve origami çalışmaları da sergilendi. Öğrencilerin ve öğretmenlerin çizdiği resimler, okulun bahçesinde ve koridorlarda sergilenmeye başladı.
Resmi sergilenen öğrencilerden Sibel Ola, tuval ve kâğıt üzerine yapmış olduğu resimlerinin olduğunu ve ebru çalışmasını ilk kez bu projeyle tanıdığını belirtti. Her okulda böyle etkinliklerin olması gerektiğine dikkat çeken Ola, resmin kişisel gelişimde ve bireyin birikimine yardımcı olduğunu düşündüğünü ifade etti. Grafiti ve karikatür çalışmalarının olduğunu belirten Remzi Can Nayman, karikatür ve grafitide kendisini daha çok geliştirmek istediğini bu konuda ailesinin ve öğretmenlerinin desteklediğini belirtti. Mehmet Yıldız öğretmenin teşviki ile resme başladığının altını çizen Abdullah Semerkant, tuval resimleri çizdiğini ve sergilenen resimlerinin diğer arkadaşlarının da resme ilgisini artırdığını ifade etti. Resim öğretmeni Türkan Barutçu; serginin amacının öğretmen-öğrenci ilişkisinin dışına çıkmak, kendi öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine, yapabileceklerinin fazlasını göstermek olduğunu belirtti. Barutçu, sergiyle birlikte gençlerin resme olan ilgisinin arttığının altını çizdi. Öğretmenlerden Şahin Kelleci, 24 yıllık meslek hayatında ilk kez meslek liselerinde böyle bir sergiye tanık olduğunu belirtiyor. “İşçi olacakları için sanata kültüre ihtiyaçları yok diye düşünülür. Onun için meslek liselerinde seçmeli ders olarak bu tarz dersler konulmaz.” diyen Kelleci, okullarına ilk kez bir resim öğretmeninin atandığını ve sonucunun kısa bir sürede alındığını belirtti. Kelleci, “Bizim öğrencilerimiz ilerde işçi de olacak olsa resim, müzik, tiyatro faaliyetlerini yapabilen öğrencilerdir; yeter ki onlara imkân sağlansın.” diye konuştu.


 

ÖNCEKİ HABER

Okul - çaylık ekseni

SONRAKİ HABER

Hükümet yandaşı haberler yapmıyorsan suçlusun!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa