13 Şubat 2017 16:26

İzmir'de gözaltılar protesto edildi 

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Türkiye genelinde yapılan gözaltı ve ev baskınlarına tepki gösterdi.

Paylaş

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Türkiye genelinde yapılan gözaltı ve ev baskınlarına ilişkin Alsancak’ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması düzenledi. "Susma Sustukça Sıra Sana gelecek” pankartının açıldığı açıklamada, “Direne Direne kazanacağız” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarının atıldı

Basın açıklaması okuyan TMMOB İKK Dönem Sekreteri Melih Yalçın bugün Türkiye genelinde gerçekleştirilen polis operasyonunda evler basılırken, yüzlerce kişi gözaltına alındığını belirterek, İzmir merkezinde ve çeşitli ilçelerde gözaltına alınanların sayısı 35’i bulduğunu aktardı. Yapılan gözaltıların, anayasa referandumu sürecine dönük olduğunu dile getiren Yalçın, “Gözaltılar ile ‘hayır’ cephesinin önemli bir bileşeni olan partilerin ve kurumların kriminalize edilmesi, referandum sürecindeki çalışmalarının engellenmesi hedeflenmektedir. Aslında kriminalize edilmek, engellenmek istenen tek adam diktatörlüğüne hayır diyecek olan herkestir. Daha referandum kampanyaları ilk aşamasındayken, hayır diyenler yetkili ağızlar tarafından hedef gösterilmeye başlanmıştır” dedi.

'HERŞEYE RAĞMEN HAYIR'

‘Hayır’ diyenleri gözaltına alarak, siyasetçileri tutuklayarak, barış sesini yükselten akademisyenlere saldırarak, kamu görevlileri ihraç ederek, her türlü zor ve baskı aracını kullanarak seslerini bastıramayacaklarını vurgulayan Yalçın, “Yağma ve talan düzeninizi daimi kılmak adına oluşturmak istediğiniz başkanlık rejimi karşısında eşitlik, özgürlük ve adalet isteyenler olarak biz kazanacağız.  İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak tüm yurttaşlarımızı, tek adam rejimi tehlikesine karşı Hayır cephesini büyütme mücadelemize katılmaya, baskılara karşı omuz omuza durmaya davet ediyoruz” dedi. ( İzmir/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayyım, Akdeniz Belediyesinin önüne kontrol kulübesi kuruyor

SONRAKİ HABER

HDP'nin Roman adayı Sedat Zımba yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa