13 Şubat 2017 16:02

Anadolu Üniversitesi’nde DTCF eylemi

Anadolu Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri Devlet Konservatuarı önünde yaptıkları açıklama ile ihraçları protesto etti.

Paylaş

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesinde gerçekleşen ihraçları protesto etmek amacıyla Anadolu Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri Devlet Konservatuarı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Öğrenciler gerçekleştirdikleri basın açıklamasında ‘’ Bizler Türkiye’nin bütün tiyatro bölümlerinde ki öğrenciler olarak; hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı olmadan kendi hür irademiz doğrultusunda ifade özgürlüğümüzü kullanarak; okullarından uzaklaştırılan ve kendilerini bilginin, deneyimin aktarılmasına adayan tüm akademisyenlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek için buradayız.’’ dedi. 

Ayrıca öğrenciler bu ihraç sürecinin bilime ve sanata vurulmuş bir balta olarak nitelendirdi. Okul hayatlarına başladıklarını günden bu yana hiçbir şekilde insan ayrımı yapmadan, her şeyden önce sevmeyi ve bir arada olmayı öğreten öğretmenlerinin fakültelerine geri dönmelerini talep etti. 

686 sayılı KHK ile bir önceki hükmün devamı ve gereği yerine getirildiği söylenen ve daha önce alınan karara ek olarak 330 akademisyenin daha üniversitelerden ihraç edildiğini belirten öğrenciler, ülkenin en köklü üniversitelerinde hayatlarını bilginin ve deneyimin aktarılmasına adayan 115 akademisyenin sadece ‘’Barış’’ istedikleri için şu anki konumda olduklarını ifade etti. 

Öğrenciler ‘’Tiyatro, direnmenin sahnedeki estetik halidir.’’ diyerek ülkenin dört bir yanındaki tiyatro bölümlerinden destek veren dostlarını tanıdıklarını ve de selamladıklarını belirttiler. 

Son olarak bir deyişten alıntı yapan öğrenciler ‘’Sayılmayız parmak ile tükenmeyiz kırmak ile’’ diyerek bir süre sessiz oturma eylemine geçti. Ardından ‘’ Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz’’ sloganıyla eylem bitirildi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Batman'da 11 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

KESK Malatya: Gözaltına alınan üyelerimiz serbest bırakılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...