13 Şubat 2017 14:59

Gazetecilerin 14 Şubat programı: Adliye, duruşma, yargılama

14 Şubat yaklaşırken pek çok gazeteci haklarında açılan davalarla boğuşarak Adliye önünde ve duruşma salonlarında geçirecek.

Paylaş

Gazetecilerin 14 Şubat programı da belli oldu: Adliye, duruşma, yargılama... Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla nöbetçi yayın yönetmenliği yaptıkları için haklarında “terör örgütü propagandası” iddiasıyla dava açılan gazeteci, insan hakları savunucu ve siyasetçilerin yargılandığı davalara devam ediliyor.

Kampanyaya katılan isimlerden Derya Okatan, Ayşe Batumlu, Nadire Mater, Dicle Anter, Cengiz Baysoy, Turğrul Eryılmaz, Çilem Küçükkeleş, Yıldırım Türker, Necmiye Alpay, Jülide Kural, İlham Bakır, Kumru Başer, Hasan Cemal, Murat Uyurkulak, Said Sefa, Faruk Balıkçı ve Can Dündar’ın duruşmaları yarın görülecek. 

Gazetenin Eş Genel Yayın Yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol ile Eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürleri İnan Kızılkaya ve Reyhan Çapan’ın yargılandığı duruşmalar da yarın devam edecek. İnan Kızılkaya, dayanışmaya katılan isimlerin tüm davalarının ortak ‘sanığı’. Özgür Gündem Çalışanı Mehmet Ali Çelebi de bir yazısı dolayısıyla hakim karşısına çıkıyor.

22. ve 13. Ağır Ceza Mahkemeleri ile 2. Asliye Ceza Mahkemesinde çeşitli saatlerde görülecek duruşmalar gün boyu devam ediyor. 

DURUŞMALARDAN BAZILARI...

Adliye mesaisi 13. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 10.00’da görülen duruşmalarla başlıyor. 

Saat 10.30’da Hüseyin Aykol, Hüseyin Bektaş ve Mehmet Ali Çelebi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak. 

Saat 10.50’de İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek duruşmada ise 

İnan Kızılkaya ve Necmiye Alpay yargılanacak.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde saat 11.00’de görülecek duruşmada ise 

Reyhan Çapan ve Eren Keskin “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yargılanacak.

Keskin ve Çapan’ın İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde 11.15’te ise bir başka duruşması var.

Saat 11.25’te İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek duruşmada bu kez yargılanan isimler Hüseyin Aykol ve Reyhan Çapan. Gerekçe yine “Cumhurbaşkanına hakaret”.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 14.10’da görülecek duruşmada yargılanan isimler ise İnan Kızılkaya ve Kumru Başer (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tayvan'da tur otobüsü devrildi; 28 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Kartal metrosunda bir engelli intihar girişiminde bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...