13 Şubat 2017 14:31

Aladağ'da aileler yangının yaşandığı yerde anma yaptı

Adana Aladağ'daki yurt faciasında yaşamını yitirenlerin aileleri ve Sosyal Haklar Derneği, yangının yaşandığı yerde açıklama yaptı.

Paylaş

Adana Aladağ'da yaşanan yurt faciasında yaşamlarını yitirenler olayın olduğu yerde anıldı. Olayda çocuğunu kaybeden Salih Aydoğdu, “Bu çocukların yanmasına neden olan Milli Eğitim Müdürüdür" dedi.

Sosyal Haklar Derneği (SHD) Adana Şubesi ve 29 Kasım'da Süleymancılar cemaatine ait yurtta yaşanan faciada yaşamını yitirenlerin aileleri olayın olduğu yerde anma yaptı. Anma öncesi SHD Genel Başkanı Melda Onur ve beraberindeki yöneticiler Kozan Devlet Hastanesi'nde tedavi gören ve yangında yaralanan çocukları ziyaret ederek, çocuklara sembolik teşekkür belgesi ve hediyeler dağıttı. Ardından SHD yöneticiler ile birlikte aileler 76 gün sonra çocuklarını yitirdikleri yurdu ziyaret etti. 

'BU ACI; BU ÜLKENİN MESELESİDİR'

Anmada ilk olarak konuşan SHD Genel Başkanı Melda Onur, yangın faciasında ihmalleri ve sorumluluğu olanların yargılanması için tüm hukuki süreci yürüteceklerini belirtti. Onur, “Asıl suçlu olanlar bu çocukları tarikata mecbur bırakanlardır. Biz bugün burada bu büyük felaketi yaşatanlara hesap sormak için buradayız. Sözde buranın denetimini yaptıklarını söyleyip de bu kadar çocuğun ölümüne sebep olanlar bu cemaate yönelik hiç bir soruşturma yürütmemişler. Başka çocukların böyle karanlık cemaat yurtlarında hayatlarını kaybetmesine izin vermeyeceğiz" diyerek çocukların haklarını arayacaklarını söyledi. Ailelerin çocuklarını zor koşullarda okutmaya çalıştığını ifade eden Onur, "Aileler bilsinler yalnız değiller. Bu acı sadece buranın acısı değil, bu ülkenin meselesidir” dedi.

‘SONUNA KADAR ŞİKAYETÇİYİZ’

Yangında yaşamını yitiren Tuba Aydoğdu'nun babası Salih Aydoğdu ise, yangında itfaiyenin ihmalinin olduğunu belirterek, “Çocuklar ‘yukarda arkadaşlarımız var’ demesine rağmen itfaiyeciler çocukların yanmasına göz yumdu. Biz buraya çocuklarımızı yollmayacaktık. Milli Eğitim bize ‘size yurt ayarlayacağım’ dedi. Numarasını verdi. Bir ay geçti. Aradık o numara onun değil başkasının çıktı. O kadar aradık bir gün telefon çıkıp da size yer ayarlayamadık demedi. Başka çare kalmayınca çocuklarımızı bu yurda yolladık. Bu çocukların yanmasına neden olan Milli Eğitim Müdürüdür. Onlardan sonuna kadar şikayetçiyiz” diye konuştu. 

Yangının olduğu yere karanfillerin bırakılması ile anma son buldu. (Adana/DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

On binlerce Meksikalı Trump’ın duvarına hayır dedi

SONRAKİ HABER

T24 Yazarı Hasan Cemal yarın adliye mesaisinde olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa