13 Şubat 2017 14:48

Yılın Basın Fotoğrafı Ödülü Burhan Özbilici’nin

2017 Dünya Basın Fotoğrafı (World Press Photo) Ödülü Andrey Karlov'a yapılan suikast anının fotoğrafı ile AP Foto Muhabiri Burhan Özbilici’ye verildi.

Paylaş

Associated Press (AP) foto muhabiri Burhan Özbilici’nin 19 Aralık’ta çektiği, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yapılan suikast anının fotoğrafı, 2017 Dünya Basın Fotoğrafı (World Press Photo) Ödülü’ne layık görüldü.

Merkezi Hollanda’nın başkenti Amsterdam'da bulunan Dünya Basın Fotoğrafı Vakfı tarafından yapılan açıklamada, fotoğrafın ”Zamanımızın nefretini gösteren çok etkileyici ve sarsıcı bir fotoğraf“ olduğu için ödüle layık görüldüğü kaydedildi.

80 BİNDEN FAZLA FOTOĞRAF ARASINDAN SEÇİLDİ

Bu yıl 60.’sı verilen World Press Photo Ödülü’ne 125 ülkeden 5 binden fazla foto muhabiri ve fotoğraf sanatçısı başvuruda bulundu. 80 binden fazla fotoğraf arasından yapılan değerlendirmede, Özbilici’nin fotoğrafı birinci oldu. Toplam sekiz kategoride 45 fotoğrafçının ödüllendirildiği yarışmada ödül kazanan fotoğraflar, 14 Nisan tarihinde Dünya Basın Fotoğrafı Vakfı’nın (World Press Photo) Merkezi Amsterdam’da sergilendikten sonra, 45 ülkeyi dolaşacak. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray'da Riekerink'in görevine son verildi

SONRAKİ HABER

On binlerce Meksikalı Trump’ın duvarına hayır dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...