13 Şubat 2017 14:31

İzmir'de kitle örgütlerinden ‘hayır’ çağrısı

İzmir Barosu çağrısı ile bir araya gelen kitle örgütleri referandumda ‘hayır’ diyeceklerini açıkladı.

Paylaş

İzmir Barosu çağrısı ile bir araya gelen kitle örgütleri 16 Nisan'da referanduma sunulacak olan anayasa değişikliği paketine ilişkin ‘hayır’ diyeceklerini duyurmak için Konak Meydan'ında basın açıklaması yaptı.

Ortak basın metnini okuyan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, parlamenter sistemin devamı, laik ve demokratik Türkiye, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı için hayır dediklerini belirtti. Meselenin kişisel ya da parti meselesi değil memleket meselesi olduğunu ifade eden Özcan, "Referandumda oylayacağımız anayasa değişikliği ülkemizin nasıl yönetileceğinden ziyade ülkenin tapusunun tek kişiye teslim edilmesi anlamındadır. Bu değişiklik içinde meclis, adalet ve halk yoktur" dedi.  

Referandumda halkın egemenliğine ve Cumhuriyetine sahip çıkmaya çağıran Özcan, "Vekillerinin yapamadığını milletin kendisi yapacak ve bundan sonra bir daha kimse bu gücü milletten almaya teşebbüs edemeyecektir. İzmir Barosu, meslek ve demokratik kitle örgütleri olarak referandumda hayır diyoruz" ifadesini kullandı.

Açıklamadan sonra İzmir Barosu anayasa değişikliğine ilişkin eski ve yeni yasaları karşılaştıran broşürleri dağıttı. (İzmir/ EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Tüzel: Referandumu en çok işçiler konuşmalı

SONRAKİ HABER

Dokuz Eylül’den DTCF’ye destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...