13 Şubat 2017 13:37

Moskova’da Kürt konferansı toplanıyor

Aralarında PYD’nin de bulunduğu pek çok Kürt partileri ve kurumları 15 Şubat’ta birlik tartışmalarını yürütüleceği bir konferansta toplanacak.

Paylaş

Rusya’nın başkenti Moskova 15 Şubat’ta, birlik tartışmalarının yürütüleceği bir Kürt konferansına ev sahipliği yapacak. Aralarında PYD’nin de bulunduğu Kürt siyasi parti ve kurumları, 15 Şubat’ta Rusya’nın başkenti Moskova’da bir Kürt konferansı düzenleyecek.

PYD Rusya Temsilcisi Ebdulselam Eli, Kürtler arasındaki birliği güçlendirmek ve ortak bir politika belirlemek amacıyla düzenlenecek konferansla ilgili Sputnik’e konuştu.

PYD Eş Başkanı Asya Abdullah’ın da konferansa katılacağını söyleyen Eli, “PYD ve Demokratik Özerklik Yönetimi ile Rusya Kürt Otonomisi konferansı organize ediyor. Rusya Dışişleri Bakanlığından da yetkilileri konferansa davet ettik. HDP’den Osman Baydemir de konferansa katılacak. Bazı başkanlar ile avukatları katılacak. YNK’den katılım olacak. Doğu Kürdistan’dan katılım olacak. Goran hareketi katılacak. Kürt İslami Birlik Partisi katılacak. Tüm Kürt partilerini davet ettik. Onlara vize de gönderdik. Geniş katılımlı bir konferans olacağını ummuyorum” dedi. 

Eli, Suriye üzerine tartışmalara da değinerek, “Yakın bir zamanda Cenevre görüşmeleri olacak. Kürtlerin birlik olması gerekiyor. 100 yıl önce Sykes-Picot oldu. Kürtlerin yine birliksiz ve kendi paylarına bir şey düşmemesini kabul etmiyoruz. Kürt konferansının yapılacak olmasını önemli bir adım olarak görüyoruz” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Reina katliamcısı: Öç aldım, kısas yaptığımı düşünüyorum

SONRAKİ HABER

İnşaattan düşen işçi 25 gün sonra hayatını kaybedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...