Gazeteciler Ahmet Şık için Çağlayan’a çağırıyor

Gazeteci Ahmet Şık 15 Şubat'ta odatv davasında yargılanacak. Gazeteci arkadaşları Şık'ın duruşmasına çağrı yaptı.

13 Şubat 2017 13:31
Paylaş

Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Ahmet Şık’ın da yargılandığı odatv davasının karar duruşması 15 Şubat'ta görülecek. Duruşma öncesi bir video yayımlayarak duruşmaya çağrı yapan gazeteciler “Susmadık, susmayacağız! “Ahmet çıkacak yine yazacak!” dedi.

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın ile Yalçın Küçük ve Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın aralarında bulunduğu 13 kişinin yargılandığı odatv davasının karar duruşması 15 Şubat'ta Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde 18. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Geçtiğimiz duruşmada davanın savcısı mütalaasını açıklamış ve “Somut ve yeterli delil olmadığı” gerekçesiyle tüm sanıkların beraatini talep etmişti. Mütalaanın ardından söz alan Ahmet Şık “Sizin söylediğiniz basitlikte bir hükümle bu davanın kapatılmasını istemiyorum” diyerek şunları söylemişti: “Biraz önce salonda olmayan avukatlarımın isimlerini okudunuz. Avukatlarım Bülent Utku ve Akın Atalay, bu komplo davasındaki savunmanlık görevlerini yerine getirmek üzere burada olmaları gerekirken bir başka komplo ile şu anda hapisteler. Bizlerin özgürlüğümüzün gasbedilmesine yol açan komplo ile onların özgürlüğünün gasbedilmesine neden olan komplo arasında fark yoktur. Odatv ve benzer davalardaki komplolar bugün yaşadığımız faşizmin nedenidir. Bu nedenle bu dava öyle basit bir hükümle kapatılamaz. Bu yüzden söylenecek bir son sözümüz var”.

ŞIK DURUŞMAYA KATILACAK

Şık’ın duruşmaya katılabilmesi için hakim tarafından müzekkere yazıldı ve o gün Ahmet Şık Çağlayan Adliyesi’nde savunma yapacak.

10.00’da başlayacak duruşma için 9.30’da Çağlayan’da buluşmak üzere çağrı yapan Şık’ın gazeteci arkadaşları üç video yayınlayarak “odatv davası bitiyor, kumpas sürüyor. Susmadık, susmayacağız! “Ahmet çıkacak yine yazacak!” dedi. Ahmet Şık, “FETÖ ve PKK propagandası yaptığı” iddiasıyla Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

AHMET ŞIK 375 GÜN CEZAEVİNDE KALMIŞTI

Gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener, odatv’den Soner Yalçın, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu, Doğan Yurdakul ve Müyesser Uğur ile  Yalçın Küçük’ün aralarında olduğu 14 kişi medya yoluyla Ergenekon örgütüne destek vermek” ile suçlanmıştı.

Ahmet Şık 3 Mart 2011’de, Ergenekon soruşturması kapsamında evinde ve İstanbul Bilgi Üniversitesindeki odasında yapılan arama sonrasında gözaltına alınmış, ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Şık, 375 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmişti. (MEDYA SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

‘Bu ülkenin milyonlarca vatandaşını terörist ilan ediyorlar’

SONRAKİ HABER

Reina katliamcısı: Öç aldım, kısas yaptığımı düşünüyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...