13 Şubat 2017 13:27

Firdevs bebek yaşamak için 7 bin lira bekliyor

Prematüre olarak dünyaya gelen Firdevs bebeğin yaşamını sürdürmesi için 17 Şubat’a kadar 7 bin liraya ihtiyacı var.

Paylaş

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, Firdevs bebek akciğerleri gelişmediği için doğduktan 10 gün sonra sevk edildiği Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesindeki 7 aylık tedavin ardından taburcu edilecek. Firdevs bebeğin yaşamını sürdürmesini sağlayacak solunum cihazı için gereken 7 bin liranın 17 Şubat’a kadar bulunması gerekiyor. SGK 17 bin liralık ilacın 10 lirasını karşılıyor. 

Tarım İşçisi Erdoğan Uçar ile ev kadını Emine Uçar’ın 18 Temmuz’da Ödemiş Devlet Hastanesinde ikinci kızları dünyaya geldi. Prematüre olarak dünyaya geldiğinden akciğerlerinin gelişmediği ve kalbinde delik olduğu tespit edildi. Firdevs, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine sevk edildi ve 6.5 ay hastanenin yoğun bakım ünitesinde tutuldu.

Firdevs bebek, 2 hafta önce servisteki odasına çıkartıldı. Ailesine bebeğin taburcu edilebilmesi için solunum, oksijen ve aspiratör cihazlarına ihtiyaç olduğu bildirildi. Ancak toplam 17 bin 740 lira olan cihazların Sosyal Güvenlik Kurumunun sadece 10 bin 366 lirasını karşıladığını belirten baba Erdoğan Uçar, maddi durumu yeterli olmadığı için aradaki farkı ödemesinin mümkün olmadığını söyledi. Ödemiş Kaymakamlığına başvurduğunu belirten Uçar, “Kızımın rahatsızlığı nedeniyle için aylardır doğru düzgün çalışamadım. Sosyal güvencem yok. 350 lira ev kirası ödüyorum. Bu parayı kendi imkanlarımla ödemem mümkün değil. Tek isteğimiz, kızımızın bir an önce sağlığına kavuşması.” 

Firdevs’in, kalbindeki deliğin 3 yaşına geldiğinde ameliyatla kapatılacağı bildirildi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ağrı'da sebze pazarının çatısı kardan çöktü

SONRAKİ HABER

BRICS zirvesinin gündemi ‘daha güçlü ortaklık’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...