13 Şubat 2017 13:05

Yardıma muhtaç eden sağlık sistemi

9 yaşındaki kızları Dilara'ya beyin tümörü teşhisi koyulduktan sonra babası işyerini ve arabasını sattı. 6 aydır kira ödeyemeyen baba yardım bekliyor.

Paylaş

Manisa’da yaşayan Kahya ailesinin hayatı 9 yaşındaki kızları Dilara Kahya’ya beyin tümörü teşhisi konmasıyla değişti. 9 ayda 3 kez ameliyat olan, yürüme, konuşma ve bir gözünde görme duyusunu kaybeden Dilara için doktorlar umut vermiyor. Babası Tayfun Kahya, kızının masraflarını karşılayabilmek için işyerini ve arabasını sattı. 6 aydır ev kirasını ödeyemeyen Kahya, yardım bekliyor.

EV KİRAMI BİLE ÖDEYEMİYORUM

Kızının hastanede yaşam savaşı verdiğini ve kanserle mücadele ettiğini dile getiren Tayfun Kahya, kendilerinin de yoksulluğun pençesinde olduklarını söyledi. 9 ay önce maddi durumlarının iyi olduğunu ve dükkanının bulunduğunu söyleyen Kahya, hastalıkla birlikte her şeylerini yitirdiklerini anlattı. Tayfun Kahya, şöyle dedi:

“Maddi durumumuz iyiydi. Sanayide oto döşeme dükkanım vardı. 9 aydır burada kızımın tedavisi için uğraştığım için dükkanımı kapattım, çalışamıyorum. Kimseye muhtaç değildik. Çocuk hastalanınca her şeyimizi yitirdik. Otomobili vardı, sattım. kızımın tedavi masrafları nedeniyle 30-35 bin lira borca girdim. Ama borç önemli değil yeter ki çocuğum iyi olsun. Elimden gelen her şeyi yaptım. 6 aydan bu yana ev kiramı veremiyorum. 10 aylık bir kızım daha var. Onun da ihtiyaçları var. Çok zor durumdayız. Yardım bekliyoruz.” 

Kanser hastalığının hayatlarını değiştirdiğini söyleyen Kahya, Dilara’nın kemoterapi gördüğünü ve eve götüremediğini anlattı. Kahya, “Çocuğumu eve gönderecekler ama hastaneden eve götüremiyorum. Çünkü otomobilim de taksiye verecek param da yok. Hayatımız hastane oldu. Sağlık yetkililerinden çocuğum için ambulans istiyorum. Kızımın eskisi gibi okula gitmesini, yürümesini istiyorum” diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ken Loach’tan İngiltere hükümetine sert eleştiriler

SONRAKİ HABER

Ayrıntı Yayınları’ndan 30. yıla özel üç kitap

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...