13 Şubat 2017 12:40

Kadınlar ‘Eşitlik yoksa aşk da yok’ diyecek

14 Şubat Sevgililer Günü’nde kadınlar eşitsiz aşka ve eşitsiz hayata hayır diyerek sokaklara çıkacak.

Paylaş

Kadınlar Birlikte Güçlü Kampanya Grubu, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde “#eşitsizhayatahayır” demek için sokakta olacak. Bugün 19.30’da Beşiktaş Hakan Pastanesi önünde buluşacak olan kadınlar 8 Mart’a giderken “Eşitlik yoksa aşk da yok” diyecek.

KADINLAR SOKAĞA ÇIKACAK

8 Mart’a yaklaşırken “Tek başına olmaz #hayır” sloganıyla şubat ayı boyunca kampanya yapmak için yola çıkan Kadınlar Birlikte Güçlü Kampanya Grubu eşitliğin olmadığı aşka da eşitsizlik üzerine kurulan hayata da sözüyle 14 Şubat Sevgililer Günü’nde sokağa çıkıyor ve bütün kadınlara şöyle sesleniyor: “14 Şubat’ta en büyük zenginliğimiz olan kadın dayanışmasıyla sokakları şenlendiriyoruz. Çünkü şiddetle, zorla, baskıyla, dayatmalarla bir dahası olmayan hayatlarımızın işgal edildiği bir dünyaya isyanımız var. İlişkilerin tüketimle, alışverişle bir tutulduğu, eşit haklarımızın tanınmadığı bir hayata itirazımız var. Biz, eşitsizlik ve baskıyı örtmek adına alınan hediyeler, verilen sözler ve şaşaalı kutlamalarla değil dayanışmayla, özgürlüklerle, eşitlikle çoğalıyoruz. İstersek yalnız kalıyor, yalnızlığımızı seviyoruz. İstersek de seçtiğimiz insanlarla hayat kuruyoruz. Ve biliyoruz ki; eşitsiz aşka ve eşitsiz hayata olan isyanımızla, çok ama çok güzeliz!”

Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi’de 14 Şubat saat: 13:30’de Kadıköy Rıhtımda “1 Milyar Kadın Dans Ediyor” etkinliğine çağrıda bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üç adam ‘Aradurak’ta buluştu

SONRAKİ HABER

Torunlar davası yarın görülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...