13 Şubat 2017 12:52

Üç adam ‘Aradurak’ta buluştu

Şermola Performans’ın Fringe Ensemble (Almanya) işbirliğiyle sahneleyeceği yeni oyunu 'Aradurak' 17 Şubat’ta Kumbaracı50’de prömiyer yapıyor. 

Paylaş

Türkiye’de sadece 6 gösterim yapacak oyunun Avrupa yakası gösterimleri Kumbaracı50’de, Anadolu yakası gösterimleri Kadıköy Emek Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.

Mirza Metin’in kaleme aldığı “Aradurak” (Rawestgeharaf) adlı oyunu Frank Hauel yönetiyor. Oyunun oyuncu kadrosunda ise Sermet Yeşil, David Fischer ve Mirza Metin var. Oyun, yaklaşan  fırtınadan kaçan ve birbirlerinin dilini hiç bilmeyen üç adamın, ıssızlığın ortasında bir otobüs durağında karşılaşmalarını konu alıyor. 

Kürtçe, Türkçe ve Almanca oynanacak oyunda yine bu dillerde üst yazı kullanılacak. Oyunun dünya prömiyeri 17 Şubat 20:30’da Kumbaracı50’de gerçekleşecek. Buradaki gösteriminin ardından 18 ve 19 Şubat Kumbaracı50’de, 20, 21 ve 22 Şubat’ta ise Kadıköy Emek Tiyatrosunda seyredilebilecek. Oyun, gelecek sezon başında ise Almanya’ya yolculuk edecek.

MÜNİH’TE OKUNACAK

Oyunun yazarı Mirza Metin “Rawestgeharaf/Aradurak” ile Residenztheater Munich ve Goethe Institute Munich işbirliğiyle gerçekleştirilen “World / Stage” adlı  etkinlik için davet aldı. Oyun dünya prömiyerinden bir gün sonra 18 Şubat’ta ise Residenztheater’da Franziska Angerer yönetmenliğinde okuma tiyatrosu olarak sahnelenecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

El Bab'da IŞİD saldırısı: 1 asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Kadınlar ‘Eşitlik yoksa aşk da yok’ diyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...