13 Şubat 2017 12:44

İşçiler jandarma zoruyla şantiyeden çıkarılmak isteniyor

Mersin’de iş bırakan TCCD projesinde çalışan işçiler jandarma zoruyla şantiyeden çıkarılmak isteniyor. İşçiler çatılara çıktı. 

Paylaş

Volkan PEKAL
Mersin

Mersin’de ücretleri ödenmediği için 5 gündür iş bırakma eylemi yapan TCDD projesinde çalışan taşeron işçiler, jandarma zoruyla şantiyeden çıkarılmak isteniyor. İşçiler çatılara çıkarak direnişe başladı. 

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Yenice mahallesinde TCDD’nin 4’üncü hat projesinde çalışan taşeron işçiler 4 aydır ücret alamadıkları ve sigortalarının eksik yattığı gerekçesi ile 5 gündür eylemde. Dalgıçlar, Nuhoğlu, Ulaşım İnşaat ortak girişiminde kalıp, demir imalatında çalışan taşeron işçiler 5 gün önce d-400 karayolu üzerindeki şantiye alanında iş bıraktı. 

Nuhoğu İnşaat’a bağlı AKTS taşeron firmaya bağlı çalışan işçiler jandarma zoruyla şantiye alanından çıkarılmak isteniyor. Patronun şikayeti üzerine işçilerin bulunduğu şantiye alanına çok sayıda jandarma ve TOMA sevk edildi. İşçiler çatılara çıkarak çıkmamak için direnişe başladı.

Günlük 130 lira yevmiye ile anlaşan işçilerin sigortaları asgari ücret üzerinden yatırıldığı için ücretlerinin bir kısmını elden alacakları söylenmişti. Ana firmanın "Benim kapıma gelmeyin. Beni sadece asgari ücret ilgilendirir" dediğini aktaran işçilerin asgari ücret üzerinden olan ücretleri yatırıldı. Ana iş veren kağıt üzerinde görünen borçların yatırılmasını gerekçe göstererek işçileri şantiye alanının dışına çıkarmak istiyor. 

Cumartesi günü de aynı şekilde yapılan müdahalede çatıya çıkan bir işçi çatıdan düşerek yaralanmıştı. 

ÖNCEKİ HABER

İTÜ-DER: Üniversite artık daha az üniversitedir!

SONRAKİ HABER

El Bab'da IŞİD saldırısı: 1 asker hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...