13 Şubat 2017 12:29

Hopalılar, ‘Başkanlığa geçit yok’ dedi

Hopa'da siyasi partiler ve kitle örgütlerinin düzenlediği panelde referandum sürecinde 'Hayır' çalışmasının nasıl örgütleneceği tartışıldı.

Paylaş

"Başkanlığa hayır" diyen Hopalılar panelde buluştu. Yoğun ilginin olduğu panele katılan yurttaşlar “Hayır” kampanyasının nasıl örgütleneceğine dair fikir alışverişinde bulundu. Panele Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve Sendika.Org Yazarı Menderes Tutuş da katıldı. Hopalılar panele yoğun ilgi gösterirken; CHP, EMEP, ÖDP, Haziran Hareketi, Eğitim Sen, Dayanışma Evi, Yeşil Artvin Derneği ile çok sayıda kurum ve parti temsilcisi de panele katıldı.

Aylin Nazlıaka konuşmasında, Mecliste anayasa değişikliği görüşmelerinde saldırıya uğramasına değindi. Nazlıaka, “Anayasa değişikliği meclise gelene kadar kendi vekillerinin dahi anayasadan haberdar olmaması, biat etmenin göstergesidir. Teklifi Meclise getirip kadını kadına kırdıranlara Vandal denir. Bu gözü dönmüşlerin meşru eylemlere dahi tahammülleri kalmamıştır” dedi.

Sendika.Org Yazarı Menderes Tutuş ise, bugün ‘Hayır’ı örgütlemek için sürdürülen çalışmaların, referandum sonrasında ‘Evet’ de, ‘Hayır’ da çıksa yaşanacakları görerek yapılması gerektiğini belirtti. Panel, katılımcıların sorduğu sorular ve ‘Hayır’ kampanyasının nasıl örgütleneceğine dair değerlendirmelerle son buldu. (Hopa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Filiz Kerestecioğlu: Alanda olmamız istenmiyor

SONRAKİ HABER

'Türkiye hızla yaşlanıyor önlem alınmıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...