13 Şubat 2017 12:16

Gök: Hükümet telaşlı, ‘Evet’i anlatamıyor

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında referandum sürecini değerlendirdi.

Paylaş

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, “Hükümet, iktidar ve Cumhurbaşkanı telaş içerisinde. Tablo iyi değil onlar açısından. Halk niçin ‘hayır’ diyeceğini anladı. İktidar partisi ve Cumhurbaşkanı niçin ‘evet’ denmesi gerektiğini anlatamadılar. Cumhurbaşkanı da hükümet gibi bir çıkmazın içerisinde. Çaresizlik içinde kıvranıyorlar” dedi.

‘TABLO ONLAR AÇISINDAN İYİ DEĞİL’

Hükümet ve iktidarın telaş içerisinde olduğunu ifade eden Gök, “Tablo iyi değil onlar açısından. Halk niçin ‘hayır’ diyeceğini anladı. İktidar partisi ve Cumhurbaşkanı niçin ‘evet’ denmesi gerektiğini anlatamadılar. Sıkıntı burada. Anlatamıyorlar da”dedi. Hükümet ve iktidarın kutuplaştırıcı bir dil kullandığını savunan Gök, “Hani milli irade, niye gidiyoruz biz referanduma? Hayır diyenleri suçlayacaksanız bu referandumu niye yapıyorsunuz?” dedi. 

‘ÇARESİZLİK İÇERİSİNDELER’

Bir basın mensubunun, “Cumhurbaşkanının açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da Gök, “Cumhurbaşkanı da Hükümet gibi bir çıkmazın içerisinde. Çaresizlik içinde kıvranıyorlar. Akla hayale gelmeyecek suçlamalarla, hayır diyenleri suçlamaya devam ediyorlar. Hiçbirinin dayanağı yoktur. Tam tersine Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar Kurulu üyelerinin her fırsatta dile getirdiği terör örgütleriyle ilgili propaganda yapıyorlar. Bizzat Cumhurbaşkanı, Başbakan terör örgütlerini neredeyse meşru hale getiren bir anlayış ile konuşmalar sürdürüyorlar.  Bir algı operasyonu yaratmaya çalışıyorlar” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şairler İlhan Çomak adına kitaplarını imzalayacak

SONRAKİ HABER

Eğitim emekçilerinden MEB’e faks

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...