13 Şubat 2017 12:03

Adıyaman’da Devrimci Yapı-İş Sendika yöneticisi gözaltında

Adıyaman'da yapılan ev baskınlarında aralarında Devrimci Yapı-İş Sendikası Adıyaman Temsilcisi Halit Buğdaycı'nın da olduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Adıyaman’da sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar nedeniyle “PKK/KCK propagandası yaptıkları” iddiasıyla sabah saatlerinde ev baskınlarıyla 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında DİSK’e bağlı Devrimci Yapı-İş Sendikası Adıyaman Temsilcisi Halit Buğdaycı da bulunuyor.

Adıyaman Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 8 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı bildirildi. Sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarıyla 8 kişiden 4’ünün evde bulunmaması sebebiyle alınmadığı 4 kişinin ise gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltılara gerekçe olarak sosyal paylaşım siteleri üzerinden “PKK/KCK propagandası yapılması” gösteriliyor.  

‘EMEK, BARIŞ DİYENLERE YAPILAN BİR UYGULAMA’

Sabah saatlerinde evine yapılan baskınla gözaltına alınanlardan biri de Disk Devrimci Yapı-İş Sendikası Adıyaman temsilcisi Halit Buğdaycı. Buğdaycı’nın gözaltına alınmasıyla ilgili görüştüğümüz oğlu Serhat Buğdaycı babasının muhalif kimliğiyle bilinen biri olduğunu ve bu nedenle daha önce sürgün edildiğini kaydetti. Buğdaycı, “Sabah erkan saatlerde Terörle Mücadele (TEM) ekipleri eve baskın düzenledi. Özellikle kitapları incelediler, kitapların dışında çok detaylı bir arama yapmadılar. Daha sonra tutanak tutuldu ve babamı emniyete götürdüler. Babam karayollarında çalışıyor, muhalif kimliğinden dolayı Adıyaman’dan Malatya Arapgir’e sürgün ettiler. Bu yönünden kaynaklı hedef olduğunu düşünüyorum. OHAL’le birlikte emek, barış ve demokrasi talebinde bulunan, yanlış gidişata karşı söz söyleyenlerin bütününe yapılan uygulamanın bir parçası olarak babam gözaltına alındı” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

MHP ‘Hayırcı’ 4 vekilini ihraç istemiyle disiplin sevk etti

SONRAKİ HABER

Erdoğan ‘güvenli bölge’nin inşaatına talip oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...