13 Şubat 2017 11:48

Kayyımın işten attığı işçiler itiraz dilekçesi verdi

Mersin Akdeniz Belediyesine kayyım olarak atanan Kaymakam Hamdi Bilge Aktaş'ın işten attığı işçiler karara itiraz dilekçesi verdi.

Paylaş

Mersin'in Akdeniz Belediyesine kayyım olarak atanan Akdeniz İlçe Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş'ın işten attığı belediye işçileri bugün itiraz dilekçelerini vermek üzere Akdeniz Belediyesi'ne gitti.

DİSK Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy belediye önünde açıklama yaptı. Akdeniz Belediyesine kayyım atandıktan sonra işçilere ve memurlara kanunsuz ve gerekçesiz işten atma ve açığa alma gibi tutumların gerçekleştirildiğine dikkat çeken Göksoy, "Buraya demokratik hakkımız olan, yasal hakkımız olan itiraz dilekçelerimizi vermek geldik. Eminiz ki bu günler de geçecek ve hepimiz işimizin başına döneceğiz" dedi.

Yapılan uygulamaların haksız olduğunu vurgulayan Göksoy, "Kayyımın haksız bir atama olduğunu defalarca söyledik yine söylüyoruz. İşçileri emekçileri sindirerek sosyal cinayet işliyorlar. 15 Temmuz'dan bugüne yapılan ihraçlar ve açığa almalar bir tür sosyal cinayettir. İşçiyi, emekçiyi kafasına silah dayayarak öldürmek gerekmiyor. İnsanların işinden, aşından, ekmeğinden edilmesi çocuklarının geleceklerinin karartılması anlamana gelir. DİSK ve KESK olarak buna karşı durduk durmaya da devam edeceğiz'' dedi.

Açıklamadan sonra işten atılan işçiler dilekçelerini Akdeniz Belediyesi dilekçe kabul memuruna verdi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD, Rakka'nın batısında karşı operasyon başlattı

SONRAKİ HABER

Engelliye tecavüz davasında sanığın tahliye istemine ret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...