13 Şubat 2017 11:12

Demir kapının altında kalan işçinin ölümüne dava

Tuzla’da üzerine düşen demir kapı nedeniyle bir işçinin hayatını kaybetmesine ilişkin dava açıldı. Sorumlular için 6 yıl’a kadar hapis istendi.

Paylaş

İstanbul Tuzla'da bir şirkette demir kapının üzerine düşmesi sonucu feci şekilde can veren işçi Emin Özdamar'ın ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı. Şirketin yönetim kurulu başkanı ve sorumlu müdürüne ‘Taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

KULÜBEDE GÖREVLİ İŞÇİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerden Avni Kemal Pars'ın (61) şirketin yönetim kurulu başkanı, şüpheli Süleyman Kösem'in (36) ise idari ve teknik işlerden sorumlu müdürü olduğu, ölen Emin Özdamar'ın (62) da iş yerinde kulübede görevli olarak çalışan işçi olduğu belirtildi.

AÇILAN DEMİR KAPIYI KAPATMAYA ÇALIŞTI

Tuzla Belediyesi Temizlik Hizmetlerinde çalışan işçilerin 7 Mayıs 2016 günü iş yerindeki 766x231 santimetre ebatlarındaki demir kapıyı sol tarafa doğru kaydırarak çöpleri alıp çıktıkları belirtilen iddianamede, ölen Emin Özdamar'ın açık olan giriş kapısını kapatmaya çalıştığı anlatıldı. Kapının üzerinde gidip geldiği raydan çıkmış olması sebebi ile Özdamar'ın üzerine devrildiği ve kapının altında kaldığı belirtilen iddianamede, Özdamar'ın beton zemine düşüp başını çarptığı, olay yerinde öldüğü ifade edildi.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI VE SORUMLU MÜDÜR ASLİ KUSURLU

Olaya ilişkin iş güvenliği uzmanınca hazırlanan rapora da yer verilen iddianamede, motor gücüyle açılıp kapanan giriş kapısındaki bozuk olan motoru yaptırmayan ve yerinden çıkmaması için gerekli tedbirleri almayan şirket yönetim kurulu başkanı Avni Kemal Pars ve sorumlu müdür Süleyman Kösem'in asli kusurlu olduklarının belirlendiği anlatıldı.

Şüphelilerden Avni Kemal Pars'ın yönetim kurulu başkanı olması nedeniyle sorumluluğunun bulunduğu belirtilen iddianamede, şüpheli Süleyman Kösem'in ifadesinde normalde motorla çalışan demir kapının motorundaki sorun sebebiyle 2-3 ay önce motorun devreden çıkarıldığını, elle çalışmasını sağladıklarını söylediği ve olay günü kapının hızla açılması sonucunda raydan çıkmasını engelleyen frenleme sisteminin kırılmış olduğunu belirttiği anlatıldı.

ÖDÜL GİBİ CEZA İSTEMİ

Şirket yönetim kurulu başkanı Avni Kemal Pars ve sorumlu müdür Süleyman Kösem hakkında “Taksirle ölüme sebebiyet verme” suçundan 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Şüphelilerin yargılanmasına Anadolu 31. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Malatya’da HDP ve DBP Heyeti EMEP’i ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Şairler, Anadol ve Yıldız Devrek’te anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa