13 Şubat 2017 11:08

Adana’da PSAKD gençliği referandumu konuşmak için buluştu

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şubesi Gençlik Komisyonu, referandum sürecini konuşmak üzere forum düzenledi.

Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şubesi Gençlik Komisyonu referandum sürecine ilişkin ‘Yeni Anayasa ve Gençlik’ forumu düzenledi. Dernek binasında gerçekleşen etkinlikte yeni anayasa değişikliği ile tek adam rejiminin getirilmek istendiği vurgulandı.

Gençlik adına ilk sözü alan Ethem Yıldırım, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirterek referanduma ilişkin gençliğe düşen görevleri tartışmak adına böylesi bir forumu gerçekleştirdiklerini belirtti.

OHAL ilanının ardından bütün muhalif kesimlerin hedef alındığını, basına yönelik saldırıların olduğunu söyleyen Yıldırım, bu dönemde referanduma gidilmesinin de doğru olmadığını vurguladı. Başkanlık rejimini getirecek yeni anayasa değişikliğinin AKP ve MHP’li vekillerin desteğiyle meclisten çok hızlı bir şekilde muhalefetten ve halktan kaçırılarak geçirildiğini söyleyen Yıldırım, bu düzeni ‘her kararda tek adamın isteği olsun düzeni’ olarak tanımladı.

15 yıllık AKP hükümetleri döneminde çatışma, kaos ve sömürünün giderek arttığını söyleyen Yıldırım, başkanlık sistemi ile ülkedeki sorunların çözülmeyeceğini belirtti. Bugün başta işsizlik olmak üzere gençlerin eğitimde de bir çok sorunu olduğuna değinen Yıldırım, barış, demokrasi, özgürlük ve güvenceli gelecek için referandumda ‘hayır’ diyeceklerini söyleyerek tüm gençliği ‘hayır’ demeye çağırdı.

CHP gençlik kolları, Devrimci Hareket ve Emek Gençliği’nin de katıldığı forumda gençler söz alarak nasıl bir referandum süreci geçeceğine dair tartışma yürüttü. AKP hükümetinin ve Erdoğan’ın ‘hayır’ denmesini engellemek için baskı uyguladığını vurgulayan gençler tüm engellemelere rağmen ‘hayır’ için mücadele edeceklerini söyleyerek forumu sonlandırdı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP Adana’da ‘Hayır’ çalışmalarına başladı

SONRAKİ HABER

İÜ Devlet Konservatuarı önünde, DTCF için eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa