13 Şubat 2017 10:41

Belediye, anayasa panelinin yapılacağı salonu iptal etti

Darıca’da ‘Anayasa’ panelinin yapılacağı Belediye salonu için ‘tadilat var’ bahanesi öne sürülünce, panel başka bir yerde yapıldı. 

Paylaş

Darıca Demokrasi Platformu tarafından “Anayasa Değişikliği Ne Getiriyor?” başlıklı bir panel düzenlendi. 

Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenecek panel için haftalar öncesinden gün alınmasına rağmen, panelden 1 gün önce tadilat gerekçesiyle iptal edildi. Karara tepki gösteren platform üyeleri, paneli İlbeyoğlu Düğün Salonunda gerçekleştirdi. Panel öncesi Kültür Merkezi önünde toplanan platform üyeleri iptal edilen panel nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, “Hangi şartlar altında olursa olsun çalışmamıza devam ediyoruz. Bunun cevabını 16 Nisan’da referandumda vereceğiz” denildi.

Açıklamanın ardından katılımcılar paneli gerçekleştirmek üzere düğün salonuna gitti. 

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukat Yüksel Genç’in moderatörlüğündeki panelde ilk sözü CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok aldı. Altıok ülkenin ekonomi durumu, eğitim tablosu, işlemeyen parlamentosu, tutuklu gazeteci ve akademisyenleri düşünüldüğünde neden hayır denmesi gerektiğinin çok net şekilde anlaşıldığını dile getirdi. Altıok, “Kitlelerin yarın ‘Evet’ diyebilmesinin yolu bugün ‘Hayır’ diyebilmekten geçiyor. Bu zamana kadar yaptıklarını düşünürsek ileri süreçlerde yapabileceklerini tahmin etmek çok zor değil. Dün insanları vatan hainliği ile suçlayanlar bugün teröristlik ile suçluyor” dedi.

KHK ile ihraç edilen Doç. Dr. Yücel Demirer de şöyle konuştu: Dünyanın dört bir yanında eşitsizliklerden rant almaya çalışan baskı ve despotik liderler ortaya çıktı. Biz tabi ki ‘Hayır’ diyeceğiz. Bize dayatılan baskıcı bir rejim kabul edilemez. Bize sorulan değil, dayatılan bir tasarıyı asla kabul edemeyiz. Bizler bundan çok daha iyisine layığız” dedi. 

Darıca’da gerçekleştirilecek panelin iptalinin ardından bir başka iptal olayı da Çayırova’da meydana geldi. CHP’nin Çayırova'da düzenleyeceği ‘Tek adam rejimine hayır’ toplantısı için Çayırova Belediyesinden izin alındı. Toplantının, belediye salonunda yapılacağı açıklanırken, belediye dün akşam salonda elektrik olmadığı gerekçe göstererek salon tahsisini iptal etti. Toplantının yapılacağının duyurulduğu salonun önüne gelenler belediye bahçesinde toplandı. Konuşmacılar CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan belediyenin bahçesinde toplananlara durumu anlatarak, katılımcılara seslendi. (Kocaeli/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DTCF öğrencileri hocalarına sahip çıktı

SONRAKİ HABER

İLEF’te öğrenciler dekanların kapısına dayandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...