13 Şubat 2017 10:21

SES İzmir Şube genel kurulu yapıldı: KHK baskısına hayır

SES İzmir Şubesi 9. Olağan Genel Kurulunu yaparak yeni yönetim kurulunu seçti.

Paylaş

SES İzmir Şubesi 9. Olağan Genel Kurulu, Fuar Gençlik Tiyatrosu’nda yapıldı. 

KESK’e bağlı sendikaların şube başkan ve yöneticileri ile Genel-İş 7 No’lu Şube yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, İzmir Kent Konseyi Kadın Emeği Grubu katılırken, ihraç edilen Barış Akademisyenlerinden Feride Aksu Tanık da mesaj gönderdi

Kongrede konuşan SES İzmir Şube Eş Başkanı Rukiye Çakır, işçi ve emekçiler açısından emek, barış ve demokrasi mücadelesinin iç içe geçtiğini belirterek, “Ülke içinde ya da dışında yönetenlerin çıkarlarına dayanan savaş politikalarının tereddütsüz reddedilmesi gerektiği açıktır. Referandumda atılacak hayır oyu bu yüzden çok önemlidir” dedi. 

Sendikal bürokrasinin açık desteği ile çalışma ve yaşam koşullarının alabildiğine ağırlaştığını, hakların birer birer ortadan kaldırıldığını ifade eden Çakır, “Bunlara bir de darbe ve OHAL gerekçesi ile gündeme getirilen KHK baskısı eklenmiştir” dedi. Çakır, bunların karşısında SES ve KESK olarak savunmasız kalan sendikalı sendikasız, bütün kamu emekçilerinin başta iş güvenceleri olmak üzere ekonomik ve sosyal haklarını korumak için mücadele yürüteceklerini vurguladı. 

Konukların konuşmalarının ardından SES İzmir Şubenin de Avukatı olan Hasan Hüseyin Evin 10 Ekim Davası’na ilişkin bilgi verdi. 

Delegeler konuşmalarında işyeri çalışmalarına ilişkin bilgi vererek, mücadele ve dayanışma çağrısı yaptı. 

Tek liste ile gidilen seçim sonucunda, Fatih Sürenkök, Dilaver Aslan, Hülya Ulaşoğlu, Başak Edge Uzbek, Semra Doğan, Remzi Tuncer ve Erhan Morkoç yönetim kuruluna seçildi.(İzmir/EVRENSEL)  
 

ÖNCEKİ HABER

Halil Sezai’den 'Hayır' şarkısı

SONRAKİ HABER

Ankara Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden ihraçlara tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa