13 Şubat 2017 09:59

Pınar Aydınlar yeni albümünü tanıttı

Sanatçı Pınar Aydınlar, ‘Gidenlerimiz Bêkes’lere’ albümünün tanıtımı için İstanbul Şişli Kent Kültür Merkezi’nde konser gerçekleştirdi.

Paylaş

Sanatçı Pınar Aydınlar, Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasakları döneminde bodrumda babası Orhan Tunç’un öldürüldüğü gün dünyaya gelen Bêkes bebeğe ve çocuklara adadığı ‘Gidenlerimiz Bêkes’lere’ adlı albüm tanıtım konserini Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Munzur Çevre Derneği, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumartesi Anneleri, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri İle Dayanışma Derneği’nin (TAYAD) de destek verdiği konsere birçok sanatçı da dayanışmada bulundu.

Aydınlar, tanıtım konserinde albüme konulması engellenen, ‘Cizre’nin Sokakları’ adlı eserini de seslendirerek Cizre’de direnenlere selam yolladı.

‘BÊKES UMUDUN TOPRAĞA KÖK SALMASIDIR’

Kuliste dihaber’e konuşan Aydınlar, albüm çalışmasının uzun sürdüğünü ve bunun sebebinin de ülkenin sıcak gündemi olduğunu söyledi. Aydınlar, albümüne ilişkin, “Hepimizin gidenleri var, Sur’da, Cizre’de olduğu gibi Karadeniz’de, Ege’de yürekleri parçalanmış insanlar var ve bu yüzden albümü gidenlere adıyorum. Ama kimse yalnız değildir. Bêkes umudun toprağa kök salmasıdır” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Referandum öncesi yurt genelinde gözaltı furyası!

SONRAKİ HABER

Halil Sezai’den 'Hayır' şarkısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...