13 Şubat 2017 08:49

Öğrenciler Rektör İbiş’i istifaya çağırdı

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü öğrencileri, ihraç edilen akademisyenler hakkında yayınladıkları bildiride Rektör Erkan İbiş’i istifaya çağırdı.

Paylaş

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü öğrencileri, KHK'lerle üniversiteden ihraç edilen akademisyenler hakkında bir bildiriyle Rektör Erkan İbiş’i istifaya davet etti. 686 Sayılı KHK ile Ankara Üniversitesi’nde üniversitesinden 72 akademisyen ihraç edilmişti. İhraç edilenlerin büyük çoğunluğunu Cebesi Kampüsü’nde yer alan Mülkiye, İletişim Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Hukuk Fakültesi’nde uzun yıllardır üretim yapan akademisyenler oluşturmuştu. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü öğrencileri hocalarının ihraç edilmesine ilişkin bir bildiri yayınlandı. Bildiride, YÖK’ün ihraç edilen isimlere ilişkin rektörleri kaynak gösterdiği hatırlatılarak, “Buradan Erkan İbiş’e ve İbiş’in fakültedeki yüzleri olan dekanlara çağrı yapıyoruz. Muhbirliği bırakın. En kısa sürede istifa edin. Bu hukuksuzluğa ortak olmayın” çağrısında bulunuldu.

‘EĞİTİM HAKKIMIZ GASP EDİLDİ’

Cebeci Kampüsü’nün tarihten bu yana eleştirel düşüncenin merkezi olduğu için saldırı altında olduğu vurgulanan bildiride, “Kampüsün asıl sahipleri korkaklar ve koltuk sevdalıları değil, Mahir Çayan’lar, Cemal Süreya’lar, Korkut Boratav’lardır” denildi.

Öğrencilerin, eğitim haklarının gasp edildiğini vurguladıkları bildiride, ihraç edilen tüm akademisyenlerin en kısa sürede görevlerine iade edilmesi istendi. Bildiride, “Çok sevdikleri öğrencilerden uzaklaştırılan, çeşitli hukuksuzluklarla boğuşmak zorunda kalan 117 hocamızıın yanında olduğumuzu, koltuk sevdalılarına ve baskı aygıtlarını üzerimize salan siyasi iktidara buradan bildiriyoruz. Hocalarımızın yanındayız. Hiçbir yere gitmiyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İkitelli’de gençler referandumu tartıştı

SONRAKİ HABER

Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa