13 Şubat 2017 08:36

İkitelli’de gençler referandumu tartıştı

İkitelli’de Emek Gençliğinin düzenlediği referandum toplantısında buluşan gençler OHAL baskılarını ve referandumu konuştu.

Paylaş

İstanbul İkitelli'de Emek Gençliğinin düzenlediği toplantıda liseli, üniversiteli ve işçi gençler referandumu tartıştı. Evrensel gazetesinden Ercüment Akdeniz'in de katıldığı buluşmada gençler referandum tartışmalarına ilişkin örnekler verdi.

Anadolu ve meslek liselerinde gençlerin referandum konusunda henüz renk vermediğini söyleyen liseliler, kutuplaşma kaygısı nedeniyle referandumun sınıflarda pek tartışılmadığını belirtti. Buluşmada söz alan bir liseli genç, sınıfında çoğunluğun aile partisine göre tutum aldığını söyledi. Özel üniversitelerden katılan gençler ise en büyük endişelerinin diplomalı işsiz olmak olduğunu ifade etti. Hukuk fakültesinde okuyan bir öğrenci öğretim üyelerinin ihraç edilmesine dikkat çekerken bir başka öğrenci de özel üniversitelerde hak aramanın zor olduğunu, ceza olarak hemen bursların kesildiğini belirtti. Toplantıda söz alan üniversiteli bir başka genç ise; sağ muahafazakar tabanda yaşlı ve orta yaşlı kesimlerde azımsanmayacak bir “Hayır” eğilimi olduğunu ama gençlerin özellikle 15 Temmuz sonrasında daha fazla ‘Evet’e kaydığını ifade etti.

Anayasa değişikliği ile gündeme gelen 18 maddenin içeriğini ayrıntılı olarak bilmediklerini söyleyen gençler gazeteci Ercüment Akdeniz’den bu konuda bilgi istediler. Referandumda oylamaya sunulacak Anayasa değişikliğini maddeler halinde açıklayan Akdeniz, gençler için seçme ve seçilme yaşının 18’e indirilmesi suretiyle bütün maddelerin bir torbadan çıkarılmak istenmesini eleştirdi. Trump, Le pen ve Putin örneklerine de atıf yapan Akdeniz, yeni paylaşım savaşlarına hazırlanan burjuva kliklerin bütün dünyada “tek adam rejimine” yönelmeye başladıklarını ifade ederek gençlerin sadece Tükiye’de değil bütün dünyada bu gidişata “Hayır” demeleri gerektiğini söyledi.

Üniversiteli bir gencin “Bu kadar baskı ortamında nasıl bir sinerji yaratabiliriz ki” sorusuna da yanıt veren Akdeniz, OHAL ve benzeri baskı ortamlarında gençliğin daha yaratıcı propaganda örnekleri çıkardığını söyleyerek, baskı politikalarının yüz yüze konuşma, temas etme ve örgütlenme eğilimini güçlendirdiğini belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hakan Fidan Almanya'ya gidiyor

SONRAKİ HABER

Öğrenciler Rektör İbiş’i istifaya çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...