13 Şubat 2017 06:10

Yüksekovalılar: Bizden hangi yüzle ‘Evet’ oyu isteyecekler?

Bölgede yürütülen operasyonlarda binlerce ev ve işyerinin yıkıldığı Yüksekova'da halk, referandumda 'Hayır' diyeceklerini açıkladı.

Paylaş

Operasyonların sürdüğü 79 gün boyunca binlerce ev ve iş yerinin yıkıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde halk, 16 Nisan’da yapılacak referandumda neden “Hayır” diyeceklerini açıkladı. Binlerce asker ve polisin yığıldığı kentte, büyük yıkım ve OHAL koşullarına rağmen umudunu yitirmeyen halk, başkanlığın Yüksekova'nın yıkıntıları arasında kalacağı söyledi.

'BAŞKANLIK BİZİM İÇİN ÖLÜM DEMEK'

120 bine yakın nüfusu bulunan kentte, tüm seçilmişlerin tutuklanıp cezaevine konulduğunu hatırlatan Kır, "AKP'nin milletvekilleri o kadar yolsuzlık ve buna benzer şeyler yapıyor ama bizim seçtiklerimiz hapse atılıyor. İrademizi yok sayan sisteme ‘Hayır’ diyoruz. Başbakanlık çıkması demek bizim için ölüm demek. Yüksekova'ya binlerce asker, polis yığılmış durumda." ifadelerini kullandı.

‘PADİŞAHLIK İSTENİYOR’

Yurttaşlardan Abidin Işık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık dile getirdiği “Tek dil, tek millet, tek bayrak” sözlerini hatırlatarak, "Baskılar artarak devam ediyor. Başkanlık sistemi bunu daha da artıracak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bütün yetkileri kendinde toplayacak. Bir padişahlık sistemi ortaya konulmak isteniyor buna kesinlikle ‘Hayır’ diyoruz" dedi

'YÜKSEKOVALILARDAN NASIL OY İSTEYECEKLER?'

Bir diğer yurttaş Özal Yalçın ise 79 gün boyunca süren yasağa ve yaşanan yıkıma dikkat çekerek, Başkanlık sisteminin Yüksekova’daki yıkıntılar altında kalacağını söyledi. Yalçın, "Hükümet referandum ile birlikte yıktıkları evin altında kalacak. Kürt halkı burada yapılanları unutmuyor. Bunlar bizden nasıl ‘Evet’ oyu isteyecekler? ‘Bakın sizin kentinizi yıktık, insanlarınızı öldürdük bize oy verin’ mi? diyecekler? Kesinlikle ‘Hayır’ diyoruz. Tüm baskılara karşı birlikte direnerek cevap olalım. ‘Hayır’ bunun adımlarından bir tanesidir" diye konuştu. (DİHABER)

İnteraktif Sayfa: Anayasa değişikliği paketinin madde madde ayrıntılı değerlendirmesi...

ÖNCEKİ HABER

AÖF'de yeni dönem belli oldu

SONRAKİ HABER

Van'da 11 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...