12 Şubat 2017 12:56

Lavrov: ABD’nin Suriye’de iş birliği yapacağına eminim

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: ABD’nin, Suriye’de IŞİD’le mücadelede konusunda Rusya ile işbirliği yapmaya başlayacağından eminim

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin, Suriye’de IŞİD’le mücadelede konusunda Rusya ile işbirliği yapmaya başlayacağından emin olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus NTV televizyonunda yayınlanan İtogi Nedeli programına verdiği mülakatta şu ifadeleri kullandı: “(ABD Başkanı) Donald Trump’ın IŞİD’le savaşmaya kararlı olduğunu her söylediğinde içten olduğuna kesinlikle inanıyorum. Onunla (Trump) işbirliği yapmaya hazırız. Eminim ki şartlar izin verdiğinde ordularımız arasındaki koordinasyon ve işbirliği yeniden biçimlenmeye başlayacak.”

‘SURİYE’DEKİ ÜÇLÜ MEKANİZMANIN DETAYLARI KONUSUNDA TAMAMEN ANLAŞTIK’

Sergey Lavrov, Moskova, Ankara ve Tahran’ın Suriye’de ateşkesin izlenmesi ve uygulanmasının sağlanması için kurdukları üçlü mekanizmanın detayları üzerinde “neredeyse tamamen” anlaştıklarını söyledi. Lavrov konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Astana’daki ikinci toplantı kısa bir süre önce sona erdi. Suriyeli taraflar olmadan, sadece Rusya, Türkiye ve İran’in katılımıyla yapılan toplantıda Suriye’deki ateşkesi izleme mekanizmasının detayları konuşuldu. Detayların üzerinde neredeyse tamamen anlaşıldı ve bunlar yakında uygulanacak.” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İhraç edilen Doç. Dr. Çelenk direniş hikayelerini anlattı

SONRAKİ HABER

İzlanda’da devlet yurdunda çocuklara şiddet skandalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...