12 Şubat 2017 12:17

DİDF: Türkiye’nin geleceği için tek adama ‘hayır’

Avrupa'da yaşayan Türkiyeli emekçilerin örgütü DİDF: Türkiye’nin geleceği için tek adama ‘hayır’

Paylaş

Merkezi Almanya’da bulunan ve Avrupa’da yaşayan Türkiyeli emekçilerin örgütü olan Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Yönetim Kurulu, 16 Nisan referandumunda ‘hayır’ oyu kullanma çağrısı yaptı. 

Açıklamada, “Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu olarak çağrımız, daha önce hangi partiye oy vermiş olursa olsun, hangi etnik kökenden gelirse gelsin, hangi inanca-mezhebe mensup olursa olsun, Almanya’daki bütün emekçilerin bu önemli referandumda ‘hayır’ diyerek, demokrasiye, barışa ve Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmasıdır” denildi. 

‘TÜRKİYE TEK BİR KİŞİNİN İNSAFINA BIRAKILAMAZ’

“Ülke yönetiminin halkın değil tek adamın iradesine teslim edilmesini doğru bulmuyoruz” diyen DİDF açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Halkın siyasete ve yönetime katılımı, sahip olduğu hak ve özgürlükler başkanların, liderlerin bir lütfu değil, demokrasinin temel koşulu ve vazgeçilemez temelidir. Bu Anayasa değişikliği ile Türkiye’yi yönetmek tek bir kişinin insafına, vicdanına veya becerisine bağlı hale getirilmek isteniyor” vurgusu yaparak, “Bu yüzden de halkın talep ve ihtiyaçlarını dile getirebileceği politik mekanizmaların yok edilerek tek adam rejiminin getirilmek istenen bu değişikliğe ‘hayır’ diyoruz” (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meslektaşlarından İrfan Değirmenci’ye destek geldi

SONRAKİ HABER

Almanya’nın yeni Cumhurbaşkanı Steinmeier oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...