12 Şubat 2017 11:38

Antalya’da Yeni e dergisi okuyucularıyla buluştu

Antalya'da Yeni e dergisi okurları ressam Burhan Kum'un söyleşisinde bir araya geldi.

Paylaş

Antalya’da Yeni e dergisi okurları Eğitim Sen Antalya şubesi salonunda bir araya geldi. 

Yeni e dergi yazarlarından Ressam Burhan Kum’un katılımı ile ‘OHAL’de sanat’ adlı bir söyleşi düzenlendi. Antalya Eğitim Sen şubesinin salonunda gerçekleştirilen söyleşiye çok sayıda konuk katıldı. Söyleşide Burhan Kum Dünya’da ve Osmanlı’da resim sanatına dair geniş bir sunum yaptı. Sanatın toplumların gelişmesinde oynadığı rollerin ne kadar önemli olduğunu anlatan Kum, “Şayet Osmanlı döneminde resme ve bir bütün olarak güzel sanatlara ilgi ve alaka olsaydı bu gün ülke bu halde olmazdı. Resmin günah sayıldığı bir toplumda çağdaş bir ilerlemenin olamaz. Günümüzde’de 25 yıl yayın hayatını sürdürebilen tek sanat, edebiyat, kültür dergisi olan Evrensel Kültür Dergisi OHAL gerekçe gösterilerek bir KHK ile kapatıldı” dedi. 

ANTALYA’DA KÜLTÜR VE SANAT MÜZESİ YOK

Türkiye’nin dördüncü büyük şehri olan Antalya’da kültür sanat merkezi olmadığını söyleyen Kum, “Bu tarz sanat ve sergi salonları bir şehrin hatta bir ülkenin gelişmişlik seviyesinin göstergesidir. Yurt dışından bir dostum, misafirim geldiğinde bir sergi gezmek istediklerinde anlatacak bir söz bulamıyorum” diye konuştu. 

3 saate yakın süren söyleşiye çok sayıda üniversite öğrencisi hocaları ile birlikte katıldı. Soru cevabın ardından söyleşi, Yeni e dergisinin tanıtımıyla son buldu. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere’de 38 kurum ‘hayır’ için çalışacak

SONRAKİ HABER

Tüm Bel-Sen kongresinde 'hayır' çağrısı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...