12 Şubat 2017 10:57

HDP’li Ziya Pir: ‘Hayır’ dersek AKP dizginlenecek

HDP Milletvekili Ziya Pir, sandıktan ‘Hayır’ çıkması halinde iktidarın dizginleneceğini, çözüm sürecine geri dönmek zorunda kalacağını söyledi.

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda kongresini gerçekleştirdi. Kongrede konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, ülkenin OHAL ve KHK'lerle bir şirket gibi yönetildiğini söyledi. Anayasa taslağının referandumda geçmesi halinde yönetim şeklinin kurumsallaşacağını kaydeden Pir, “Bir kişi gücü eline aldığı zaman bütün güçleri elinde toplamak ister” dedi.

Hazırlanan anayasa taslağında Kürtlerin olmadığının altını çizen Pir, neden ‘Hayır’ dediklerini “Milliyetçi cephenin hazırladığı taslakta Kürtler yok, Kürtler öz benlikleri Türkiye Cumhuriyeti'nde hiç bir zaman olmadılar. Neden 'Hayır' diyoruz, biz demokratız, demokratik bir sistem istiyoruz” diye özetledi.

Sandıktan 'Hayır' çıkması durumunda AKP’nin dizginleneceğini söyleyen Pir, “Eğer 'Hayır' dersek başkanlık sistemi rafa kalkacak ve artık önümüze konulamayacaktır. Eğer 'Hayır' dersek masaya gelmek zorundalar ve masayı artık istedikleri gibi deviremeyecekler” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Sakarya'da bir kadın gasp ve tacize maruz kaldı

SONRAKİ HABER

‘Referandumun işçileri kutuplaştırmasına izin verilmemeli’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...