12 Şubat 2017 10:44

EMEP Akhisar’da ‘Hayır’ toplantısı yaptı

EMEP MYK üyesi Levent Tüzel: 14 yıldır her istediğini yapan iktidara bir ‘dur’ diyeceğiz.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Akhisar ilçe örgütü 16 Nisanda referanduma sunulacak olan anayasa değişiklik paketine ilişkin yürütecekleri ‘Hayır’ kampanyası için kahvaltılı toplantı gerçekleştirdi. Tütün Otelde yapılan toplantıya EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel konuşmacı olarak katılırken, Eğitim Sen, Akhisar 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri, inşaat işçileri ve çok sayıda yurttaş da yer aldı. 

Toplantıda konuşan EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel, “Önümüzdeki kısa süre içerisinde oldu bittiye karşı aslında halkımızı aydınlatmak, en ücra yerlere gidip yüz yüze kapı kapı konuşarak ‘evet’in sonucu ne olur, ‘hayır’ın sonucu ne olur, bunları anlatmamız gerekecek. Halk güçleri olarak demokrasiye, kardeşliğe, barışa hasret olan, emeğin, doğanın, insanlığım mücadelesini verenlerin elindeki güç bir araya gelmektir” dedi. 

AKP’nin 14 yıldır anayasa değişikliğinden söz ettiğini ve ilk değişikliğin Cumhurbaşkanını halkın seçmesi ile yapıldığını söyleyen Tüzel, “Şimdi de ‘Bu halk beni seçti, yetkilerim daha fazla olmalı’ diyerek anayasa ihtiyacı duyuyor. Yeni özgürlükçü, demokratik bir anayasa ters düz ederek egemen sınıfa uygun bir anayasa düzenledi. Çok tartışılan başkanlık sistemini ise partili Cumhurbaşkanı olarak revize etiller. Ama cumhurbaşkanı diye sundukları şey tek adam düzenidir” şeklinde konuştu. 

Darbeden sonra FETÖ bahane edilerek tüm muhalif kesimlere yönelik saldırıların giderek attığına dikkat çeken Tüzel, “Bir gecede kimin gözaltına alınacağı kimin KHK ile işine son verileceğini bilemiyoruz. Hepiniz bununla karşı karşıya kalabilirsiniz diye insanları baskılayarak kendi istediğini yaratmaya çalışıyor. Binali Yıldırım, ‘OHAL’de referandum yapmayız’ derken Erdoğan ‘Güvenlik için OHAL’de referandum yapılabilir’ dedi. Her fırsatta Fransa’daki OHAL örnek gösteriliyor. Ama Fransa’da OHAL koşullarında referandum yapılamaz deniyor. Bu duruma gelince Fransa örneğini tanımıyorlar” dedi. 

‘PARTİ DEVLETİ YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Yapılan değişiklikler ile her kararı partili cumhurbaşkanın alacağını belirten Tüzel, “Dolayısıyla parti devleti olarak ortaya çıkacak. İyi, kötü, anti demokratik uygulamalarla seçilen bir meclis yasalar çıkarıyordu, ama şimdi cumhurbaşkanı istediği gibi KHK çıkararak yasaları uygulayacak. Kaderi aynı olan bir halk sırf egemenlerin ihtiyacı doğrultusunda değişecek anayasa nedeniyle ayrımlaştırılıyor. Biz bu tuzağa düşmemeliyiz. Bunun bir ülke meselesi olduğunu bu uygulamanın sonuç itibariyle hepimizi sarsacağını bilerek herkesten ‘hayır’ oyunu istemeliyiz” dedi. 

‘SANDIKTAN GÜÇLÜ BİR HAYIR ÇIKARTMALIYIZ’

Referandumda sandığa gidilerek oy kullanılmasının önemine vurgu yapan Tüzel, “Boykot demek anayasa değişikliğini isteyenlerin fırsatına olacaktır. Ama ‘Hayır’ın önemi, tek adam diktatörlüğüne giden bu süreci durdurmak ve halkın her düzeyde meclisler eliyle kendi kararlar aldığı bir demokratik süreci başlatmaktır. 14 yıldır her istediğini yapan iktidara bir ‘dur’ diyeceğiz. Sandıklara gitmeyi oy kullanmayı teşvik etmeliyiz. Demokrasi güçleri olarak biz bize olmaktan çıkma zamanı, bizden olmayanlarla bir araya gelip buluşma zamanı. Kim olduğuna bakmadan, ‘hayır’lar farklı olsa bile bütün bu hayır çalışmaları güçlenmeli ve sandıktan hayırın çıkmasını sağlamayız” şeklinde konuştu. 

Daha sonra söz alan diğer katılımcılardan Alaşehir’den gelen bir çiftçi, çiftçiler olarak toplantı yaptıklarını ve sorunlarının çözülmesi için ‘hayır’ diyeceklerini anlattı. Çiftçilerin sorununun özellikle mazot sorunu olduğunu ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

Söz alan inşaat işçileri de, daha önce hangi partiye oy vermiş olursa olsun bunun bir parti sorunu değil sistem sorunu olduğunu, kendi aralarında konuştuklarını ifade ederek, hakları için birlikte çalışarak hayırn önemini anlatmaya başladıklarını söyledi. Kadınlar olarak kapı kapı gezmeye başladıklarını anlatan bir kadın katılımcı da özellikle yasada kadın haklarına yönelik yapılacak değişiklikleri anlatarak kendilerini ifade ettiklerini söyledi. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Riff Cohen, Nisan ayında Türkiye'ye geliyor

SONRAKİ HABER

Sakarya'da bir kadın gasp ve tacize maruz kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa