12 Şubat 2017 10:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Rakka’yı işaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fırat Kalkanı harekatına ilişkin konuştu; hedefin Rakka olduğunu söyledi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bahreyn yolculuğu öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, TSK’nin ÖSO’cu cihatçılarla yürüttüğü Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

IŞİD’in tamamen El-bab'ı terk etme sürecine girdiğini söyleyen Erdoğan, "Bundan sonrası an meselesi. El Bab nihai hedefimiz değil. Nihai hedefimiz bölgenin IŞİD’den temizlenmesi. IŞİD’in asıl merkezi Rakka'dır" dedi.

CİHATÇI GÜZELLEMESİ

Konuşmasında cihatçılardan oluşan ÖSO'culara güzellemeler dizen Erdoğan, "ÖSO eğit-donat kapsamında yetiştirilmiş bir ordudur. Hakikaten şu ana kadar çok çok faydalı olmuşlardır. Çok da şehit vermişlerdir ama bu mücadelede ortaya koydukları performans inkar edilemez" dedi.

Referanduma ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Anketler geliyor. Ama asıl anketlerin bize akışı araziye çıkınca gelir. Tabi ki anketler de geliyor ama asıl anketlerin bize akışı arzayiye çıkışla beraber daha da yoğunlaşacaktır. Şu anda ben halkımızın henüz Cumhurbaşkanlığı sistemini tam olarak anlama konumuna geldiğine ihtimal vermiyorum. Çünkü bunu halkımıza iyice anlatmamız lazım" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP ve HDK'nin açıklamasına izin verilmedi: 3 gözaltı var

SONRAKİ HABER

Riff Cohen, Nisan ayında Türkiye'ye geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...