12 Şubat 2017 09:35

Mersin’de ‘barış imzacısı’ akademisyenin işine son verildi

Mersin Üniversitesi, 'barış bildirisi' imzacılarından Yrd. Doç. Dr. Esra Ergüzeloğlu’nun üniversite ile ilişiğini kesti.

Paylaş

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, ‘barış imzacısı’ bir akademisyenin daha üniversite ile ilişiğini kesti. Yrd. Doç. Dr. Esra Ergüzeloğlu’na, işine son verildiği haberini fakülte dekanı verdi.
 
‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ adlı barış bildirisine imza attıkları gerekçesi ile ülke genelinde Üniversite Rektörlükleri tarafından başlatılan akademisyen kıyımları devam ediyor. Bu kıyımlar içinde bulunduğumuz Olağanüstü Hal (OHAL) koşullarında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) daha da hızlandırıldı. Geçtiğimiz hafta çıkarılan 686 sayılı KHK ile 330 akademisyenin görevine son verilirken, Mersin Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Esra Ergüzeloğlu’na dekanlıktan verilen haber üzerine üniversite ile ilişiğinin kesildiğine dair bilgi verildi.

Ergüzeloğlu, işine son verilmeden bir gün önce sosyal medya hesabında şunları yazdı: “Dosya savaşında son perde: Geçen hafta akademik performansımı olumlu olarak değerlendiren jüri raporlarının Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığınca (ki Rektör Yardımcısı Hakan Arslan tarafından yönetilmektedir) hatalı bulunması, hazırladığım dosyalarda düzeltme istenmesi, düzelttiğim dosyaların "dekan vekil yardımcısı" tarafından ısrarla geri iade edilmesi konusunu yazmıştım. Dosyamdan çıkarmamı istedikleri çalışmaları çıkarmamakta direttim. Düzeltilmiş yeni dosyada eskisine göre birkaç küçük yer değişikliği ve eklemeyi unuttuğum birkaç puan daha eklenmiş oldu. Yeniden üç kişilik bir jüri oluşturuldu. Bu yeni jüri üyeleri, teammüllere aykırı biçimde tamamen fakülte dışından başka üniversitelerden hocalardan oluştu. Jürideki isimler şu anda fakültemizde rektörlüğe en yakın duruş sergileyen dekan yardımcısı tarafından önerildi. Sonuç: Üç rapor da yeniden OLUMLU geldi. Raporlar Fakülte Yönetim Kuruluna girdi ve Rektörlüğe yeniden sunuldu. Bu pazar yani 12 Şubatta görev sürem doluyor. FİNAL sahnesini heyecanla bekliyorum”
 
Ergüzeloğlu, görevine son verildiği bilgisini ise sosyal medyada şu tepkiyle duyurdu:
“Ve absürd tiyatroda FİNAL: Yalnız ben de çok güzel atıldım sevgili hocalarım.”  (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sancaktepe Belediyesi, çocuklara cihat çağrısı yapıyor

SONRAKİ HABER

MHP lideri Bahçeli ihraç edilen akademisyenleri hedef aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa