12 Şubat 2017 06:54

Paris'te polis şiddeti protesto edildi

Paris’te tutuklama sırasında polis tecavüzü yaşandığı iddiasının haber bültenlerine taşınması üzerine halk ayağa kalktı.

Paylaş

Paris'in kuzey banliyösü Aulnay-sous-Bois'da, rutin kimlik kontrolü sırasında 22 yaşındaki Theo'nun 4 polisin coplu cinsel saldırısına uğradığı iddiasının ardından kentte şiddetli protesto gösterileri yaşanıyor.

Yaklaşık 2000 kişi, Aulnay-sous-Bois'da bir tutuklama sırasında tecavüze uğradığı iddia edilen gence destek için Bobigny mahkemesi önünde toplandı. Dayanışma gösterisine müdahale edilmesi nedeniyle çatışmalar yaşandı.

Bobigny mahkemesi önünde toplanan protestocular, “Theo için adalet”, “Polis masum öldürür”, “Adalet yoksa barış da yok” pankartları taşıdı. Göstericiler polis şiddetini kınayan sloganlar attı. Protesto sırasında yaşanan polis müdahalesi sonrası çatışma yaşandı. Polis eylemclere göz yaşartıcı gazla saldırdı.

Fransa'da Rouen, Toulouse , Nantes, Caen gibi diğer kentlerde de küçük gruplar halinde protesto eylemleri gerçekleştirildi.

Hala hastanede olan 22 yaşındaki Theo'nun yaşadıkları, banliyölerindeki gençlik ve polis arasındaki gerginliği yeniden ateşledi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 22 yaşındaki Theo isimli mağduru ziyaret etmiş ve olayın sorumlularının cezalandırılacağını söylemişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Süt tankeri uçuruma yuvarlandı: 2 ölü

SONRAKİ HABER

Öğrenciler, köy yolu açılmayınca Muş'a yürüyerek gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa