13 Haziran 2012 08:48

Selçuk Üniversitesi öğrencilerine 92 yıl hapis cezası verildi

Selçuk Üniversitesi’nde okuyan 13 öğrenciye “Örgüt üyesi olmak ve propagandasını yapmak” suçlamasıyla 92 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Beraat eden Şahin Atagün adlı öğrencinin okuldan atıldığı öğrenildi.Selçuk Üniversitesinde okuyan biri tutuklu 18 öğrenci hakkında Adana 6. Ağır Ceza

Selçuk Üniversitesi öğrencilerine 92 yıl hapis cezası verildi
Paylaş

Selçuk Üniversitesi’nde okuyan 13 öğrenciye “Örgüt üyesi olmak ve propagandasını yapmak” suçlamasıyla 92 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Beraat eden Şahin Atagün adlı öğrencinin okuldan atıldığı öğrenildi.

Selçuk Üniversitesinde okuyan biri tutuklu 18 öğrenci hakkında Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesinde “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” suçlaması ile devam eden mahkemenin karar duruşması görüldü. Dün akşam saatlerine kadar devam eden karar duruşmasına öğrencilerden tek tutuklu olan Hasan Doğan ve tutuksuz yargılanan Şahin Atagün, Yusuf Yetişkin, Halis Taş, Ramazan Turan ile Serhat Eşiyok katıldı. Öğrencilerin avukatının yaptığı savunmadan sonra duruşmaya ara verildi. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme; Şahin Atagün, Yusuf Yetişkin, Halis Taş, Ramazan Turan ile Serhat Eşiyok’un beraatına, Hasan Doğan’a “Örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla 7 yıl 6 ay, aynı iddia ile İbrahim Borak’a 6 yıl 3 ay, Nurullah Doğan’a “Örgüt propagandası yapmaktan” 10 ay ve Safet Kaya, Selamet Kayı, Mehmet Emin Demirdağ, Salih Akkaş, Abdulkerim Alp, Metin Kılıç, Önder Akbulut, Emrah Demirtaş, İdris Gök ile Bahattin Yıldız’a “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmaktan” 7’şer yıl 1 ay hapis cezası verdi.

BERAAT EDEN ÖĞRENCİ OKULDAN ATILMIŞTI

13 Nisan 2011 tarihinde Konya’da gözaltına alınan öğrencilerden Hasan Doğan, Safet Kaya, Emrah Demirtaş ile mahkeme kararıyla beraat eden Şahin Atagün, üniversitenin açtığı soruşturma sonucunda okuldan atılmıştı. Diğer öğrencilere ise uzaklaştırma ve kınama gibi cezalar verilmişti. (KONYA)

ÖNCEKİ HABER

Irak’ta Şiilere ve Kürtlere saldırı

SONRAKİ HABER

‘Başkanımızı geri istiyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...