13 Haziran 2012 08:45

Irak’ta Şiilere ve Kürtlere saldırı

Irak’ta 6 farklı şehirde meydana gelen patlamalarda 62 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı. Irak polisinin açıklamasına göre ölenlerden büyük kısmını, başkent Bağdat’ta 12 İmamdan 7.’si olan Musa el-Kadim’in ölüm yıl dönümünü anmak için bir araya gelmiş olan Iraklı Şiiler oluştur

Irak’ta Şiilere ve Kürtlere saldırı
Paylaş

Kerkük’te de 3 bomba patladı; patlamalardan biri Bölge Lideri Mesud Barzani’nin karargahını hedef alıyordu. Olayda bir kişi öldü; çok sayıda insan da yaralandı. Şehir merkezinde bu sabah 06.00 sıralarında eş zamanlı 3 ayrı patlama meydana geldi. İlk patlama Kürt nüfusunun yoğun yaşadığı Rahimawa bölgesinde meydana geldi. Rahimawa’daki KDP ofisi önünde park halinde bulunan bomba yüklü araç patladı. Ofiste kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi. Patlamanın etkisiyle çevrede büyük maddi hasar meydana gelirken, yolda geçen vatandaşlar yaralandı.

İkinci patlama ise Kerkük’ün güney batısındaki Penceali semtinde meydana geldi. Dükkanların yoğun olduğu sokakta park halindeki bir bomba yüklü aracın patlaması sonucu, çevrede maddi hasar oluştu ve yolda geçen vatandaşlar yaralandı.

Son patlama da KDP’nin El Kadisiye semtindeki ofisi önünde meydana geldi. Patlama anında bölgede geçen Kerkük Belde Polis Müdürü Adil Zeynel Abidin yara almadan kurtulurken, olay yerinde geçen 2 gazeteci ise hafif şekilde yaralandı. Patlamalarda ağır yaralanan 1 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda 3’ü, ağır 24 kişi yaralandı. Yaralılar şehirdeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

ŞİDDET ARTIYOR

Pazar günü Bağdat yakınlarındaki bir türbeye düzenlenen havan topu saldırısında 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Irak İçişleri Bakanlığı, saldırıların ardından, şiddet eylemlerinin devam etmesi endişesiyle Bağdat’ta güvenlik önlemlerinin artırılacağını söyledi. Irak’taki şiddet eylemleri son yıllarda görece azaldı ancak güvenlik güçleri ve sivillere yapılan saldırılar hâlâ devam ediyor.

Şii Başbakan Maliki’nin ülke yönetimindeki Sünniler ile ters düşmeye başlaması ardından Iraklı Şiiler, saldırıların hedefi haline geldi. Bugünkü saldırıların ardında hangi grup ya da grupların bulunduğu henüz ortaya çıkmadı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Zorbalık uçuşa geçti

SONRAKİ HABER

Selçuk Üniversitesi öğrencilerine 92 yıl hapis cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...