11 Şubat 2017 21:02

Ülkeye dönemeyen akademisyen her gün eylemde

Son KHK ile ihraç edilen Betül Havva Yılmaz, pasaportu iptal edildiği için Almanya'dan dönemiyor. Yılmaz Almanya’da eylem yapıyor

Paylaş

Son yayımlanan KHK ile birçok üniversitede akademisyenler barış bildirisine imza attığı gerekçesiyle görevinden ihraç edildi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olan Betül Havva Yılmaz da ihraç edilenlerin arasında. 

T24’ün haberine göre, pasaportu iptal edildiği için Almanya’dan Türkiye’ye dönemeyen Yılmaz, bugünden itibaren her gün 12.00 - 13.00 arasında direnenlerin sesini, Almaya'nın Tübingen'den şehrinde yükseltecek.

Betül Havva Yılmaz'ın, ihraçlara karşı gerçekleştirdiği direnişte elinde bulundurduğu karton üzerinde şunlar yazıyor:

"Ben barış için Akademisyenler’den biriyim. Türkiye’de Haziran 2015’ten beri artan şiddeti, kıyımı, hak ihlallerini protesto ettiğim için; barış istediğim için Türkiye hükümeti tarafından çok sayıda akademisyenle birlikte ihraç edildim. İhraç edilen akademisyenler için dün Ankara Üniversitesi’nde akademisyenler ve öğrenciler bir basın açıklaması yaptılar ve polis tarafından şiddetle bastırıldılar, gözaltına alındılar.

"Hükümet bizi susturmak istiyor ama biz susmayacağız. Türkiye’de barış için, akademik özgürlük için dayanışma

"Bu bir direniş değil. Direniş dediğin Yüksel’deki, Kadıköy’deki, Cebeci’dekidir. Bu ancak bir dayanışma, dayanışma çağrı olabilir.

"Sevgilerimle" (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

İhraç edilen Mine Gencel Bek: Biat kültürünü değiştirmeliyiz

SONRAKİ HABER

Paris'te polis şiddetine öfke 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...