11 Şubat 2017 19:27

KESK Aydın Şubeler Platformu ihraçları protesto etti

KESK Aydın Şubeler Platformu üyeleri OHAL’e dayanılarak çıkarılan KHK ile kamu emekçilerinin ihraç edilmesini protesto etti.

Paylaş

Dilay AKINCI
Devran TUNÇ 
Aydın

KESK Aydın Şubeler Platformu ihraçları kınamak için Aydın Kent Meydanında ihraç edilen üyeleriyle birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi. 

KHK kapsamında Aydın’dan Eğitim Sen Şube Yürütme Kurulu üyeleri, bazı ilçe temsilci yöneticileri ve üyeleri ihraç edilmişti..

Eylemde KESK adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Şube Sekreteri Seyit Pak ne ile suçlandıkları belirtilmeden ve savunma hakkı bile tanınmadan ihraç edildiklerini ve bunun örgütlü mücadelelerine yönelik açık bir tasfiye girişimi olduğunu belirterek “Siyasal kimliklere göre yapılan fişlemeler, asılsız ihbarlar, sendikal husumet üzerinden yürütülen çalışmalar ile kamu emekçilerinin örgütlü mücadelesi hedef alınıyor.Hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alarak intikam hırsıyla KHK listelerini oluşturanlar ve hazırlanmasına katkı sunanların peşini asla bırakmayacağımız bilinmelidir. Kimlerin hangi amaçlarla bizleri sindirmek istediğini çok iyi biliyor, hukuksuz ihraçlara neden olanların hukuk karşısında mutlaka hesap vereceklerinden en küçük bir şüphe duymuyoruz” dedi. 

‘ONURLU VE DEVRİMCİ OLDUĞUMUZ İÇİN İHRAÇ EDİLDİK’

Basın açıklamasının ardından yapılan oturma eyleminde ihraç edilen kamu emekçileri söz alarak sözde ihraç gerekçeleri hakkında konuştular.

Konuşmacılar ‘FETÖ’ ile yan yana gezenlerin,15 Temmu’zu ülkenin başına bela edenlerin bugün tasfiye listeleri hazırlayanlar olduğunu söyleyerek: “Bilsinler ki ihraç dosyalarını hazırlayanların peşine düşeceğiz. Nasıl ki FETÖ’cüler fareler gibi ülkeden kaçtı bunlarda yarın kaçacak yer arayacaklar” dedi. 

İhraç edilenlerle ilgili çarpıcı örneklerde veren konuşmacılar Söke’de polis memurunun çocuğuna Bank Asya kanalıyla para gönderdiği için ihraç edildiğini, kendisini savunacak avukat bile bulamadığını anlattılar.

Komşuları,arkadaşları,duyan dostlarının merakla kendilerine ‘neden ihraç edildiniz’ diye sorduklarını belirten konuşmacılar “Burada bu sorulara cevap veriyoruz” diyerek atılma gerekçelerini şöyle sıraladı:.

“* Yaşam hakkımızı savunduğumuz için.

* Torpille,sınav sahtekarlığı ile soru hırsızlığı yaparak emekçi çocuklarının haklarını çalanlara karşı çıktığımız için.

* Gerici,katliamcı faşist zihniyetin yer altı ve yerüstü kaynaklarını yağmalamasına karşı çıktığımız için.

* Onurlu bir sendikanın üyesi olduğumuz için.

* Laik,bilimsel,demokratik,anadilde eğitimi savunduğumuz için.

* Katliamcılardan ,katliamcılarla iş tutanlardan hesap sorulmasını, yargılanmasını istediğimiz için.

* 7.301 madencinin katledilmesine engel olmayanları,madenciye tekme atan zihniyeti kınadığımız için.

* Vatan,bayrak,din kimsenin tekelinde değil, tekelinde görenlere karşı çıktığımız için

* Tüm halk için parasız sağlık hizmetini savunduğumuz için.

* Onurlu ve devrimci olduğumuz için.

* OHAL ve KHK’larla yaratılan korku iklimine karşı sesimizi yükselttiğimiz için.

*Ülkeyi tek adama teslim etmek için hazırladıkları anayasaya hayır dediğimiz için.  


 

ÖNCEKİ HABER

'Halk yok, demokrasi yok, kadın yok!'

SONRAKİ HABER

'Duruşmanın seyri artık değişmiştir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...