11 Şubat 2017 19:03

'Ben devletim; asarım, keserim'

Ankara'da cezaevindeki hak ihlallerine dikkat çekildi. Fatin Kanat, gardiyanların mahkumlara 'Ben devletim; asarım, keserim' dediğini ifade etti.

Paylaş

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi üyeleri, hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için bu hafta da Ankara’da Yüksel Caddesi'nde bir araya geldi. 132 haftadır eylemlerini sürdüren İnisiyatif üyeleri, "Hasta mahpuslar derhal serbest bırakılsın" pankartı açtı. 

‘BEN DEVLETİM, ASARIM, KESERİM’

İnisiyatif adına bu hafta açıklamayı Fatin Kanat okudu. Kanat, mahkumların 31 Ocak tarihinde Çankırı Cezaevi’nden ansızın Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildiklerini ve birçok hak ihlaline maruz bırakıldıklarını ifade etti. 5 tutukluya Çorum Cezaevi’ne gelene kadar hiç mola verdirilmediğini, ihtiyaçlarının karşılanmadığını ve kelepçeli olarak sevk edildiklerini söyleyen Kanat, “Cezaevine girişte çıplak aramaya maruz kalmışlar, bunu onur kırıcı muamele olduğunu söylemeleri üzerine, cezaevi müdürünün de bulunduğu zamanda gardiyanlar tarafından darp edilmişlerdir. Görevlilerden biri ‘Ben devletim, asarım, keserim, burası Çorum, burada sizi öldürürüz’ demiş, çıplak aramayı kabul etmeyip darba maruz kaldıktan sonra cezaevine giriş yapmışlardır” diye konuştu.

‘HASTA MAHPUSLARIN TEDAVİ HAKLARI VERİLMELİ’

Kanat, mahkumlara ‘güvenlik ve inceleme’ sebebiyle hiçbir eşyanın verilmediğini de aktararak, şunları söyledi: “Devlet hapishanelerde rutin hale gelen bu uygulamalarına son vermeli, insanca yaşama koşulları oluşturulmalı, hasta mahpusların tedavi hakları verilmeli ve tedavi olanakları sağlanmalıdır. Hapishanelerde işkence tedavi hakkının engellenmesi bir suçtur. 132’inci haftada da biz Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi olarak bu alanda hasta mahpusların ve hapishanelerin durumların dile getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz.” (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Kamuran Karaca: Eğitim Sen hedef alındı

SONRAKİ HABER

İşten çıkarılınca intihar girişiminde bulundu 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa