11 Şubat 2017 16:27

Yurt dışından çağrı: Siyasal her yerde!

Yurt dışındaki Ankara Üniversitesi SBF mezunları, Cebeci’deki polis saldırısına karşı dünyanın her yerinden akademisyenlere destek çağrısı yayınladı.

Paylaş

KHK ile ihraç edilen akademisyenlere yönelik ihraçlara ve Ankara Cebeci’deki polis müdahalesine karşı çıkan yurt dışındaki Ankara Üniversitesi SBF mezunları bir çağrı yayımladı. Almanya, Kosova, Japonya, Çek Cumhuriyeti ve daha birçok ülkeden yapılan çağrıda, “Siyasal her yerde, siyasal bir binadan ibaret değil, dünyanın her yerinden hocalarımızla, okulumuzla dayanışma çağrısı yapıyoruz” denilerek sosyal medya üzerinden dayanışma fotoğrafları ve videoları paylaşıldı.

‘SALDIRILAR KARŞISINDA ELİMİZ, KOLUMUZ BAĞLIYDI’

Facebook ve Twitter’daki, ‘Siyasal Her Yerde’ hesaplarından yapılan çağrıda şöyle denildi: “Biz uzakta olanlar olarak Ankara SBF’ye yönelen saldırılar karşısında ne yapabileceğimizi bilemedik, elimiz kolumuz bağlıydı. Konuştuk, Ankara’daki arkadaşlar da “Hocalarımızı okuyoruz” etkinliğini paylaşınca, biz de Siyasal’ın bir binadan ibaret olmadığını, yolu Siyasal’dan geçenlerin oluşturduğu bir bütün olduğunu vurgulayalım dedik. Dünyanın her yerinden arkadaşlara hocalarımızı okuma, okulumuzla dayanışma çağrısı yaptık ve yapıyoruz. Yurt dışından gönderdiğimiz fotoğraf ve videoları şu facebook sayfasından paylaşıyoruz, paylaşmaya da devam edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Reina saldırganına polisler yaralı zannedip yardım etmiş

SONRAKİ HABER

Demirtaş’a gittiği her ilden dava açılmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...